Ahlat'ta Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları Atölyesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları Atölyesi Açıldı

Ahlat\'ta Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları Atölyesi Açıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ikamet eden Ali Aşkın Akürek, evinde hobi olarak başladığı el sanatlarını devam ettirmek ve yaşatmak adına “Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları” ismiyle bir atölye açtı.

09.07.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikamet eden Ali Aşkın Akürek, evinde hobi olarak başladığı el sanatlarını devam ettirmek ve yaşatmak adına "Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları" ismiyle bir atölye açtı.

İlçenin Yukarı Çarşısında bulunan atölyenin açılışına Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından atölyeyi gezerek yapılan ürünleri inceleyen Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Çoban, atölyeyi açan Ali Aşkın Akürek'ten bilgi aldılar. Kurum amirleri ve vatandaşlara tek tek ürünleri gösteren Akürek, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait motiflerin oldukça işlendiği eserler hakkında bilgi verdi. Bir süre atölyede ki ürünleri inceleyen Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, atölyede ki ürünlerin oldukça güzel olduğunu ifade ederek, bakır işlemelerin ayrı bir güzellikte olduğunu belirttiler. Burada Başkan Çoban tarafından, Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na Emir Bayındır Kümbeti'nin maketi hediye olarak alınırken, daha sonra açılışa katılan 70 yaşında ki İbrahim Bilen isimli vatandaşa ise gümüş işlemeli Kur'an-ı Kerim kabı hediye etti. Atölyede filografi, kalografi, boncuk işlemeciliği, hat sanatı, bakır işlemeciliği ile maket çalışmalarının yapıldığını belirten Akürek ise, el sanatlarıyla uğraşmaktan oldukça keyif aldığını söyledi. Açılışın ardından Kaymakam Tekbyıkoğlu ve Başkan Çoban hayırlı olsun temennilerinde bulunarak atölyeden ayrıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları Atölyesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement