Aıba Seçimleri Yarın Yapılacak - Son Dakika
Spor

Aıba Seçimleri Yarın Yapılacak

Aıba Seçimleri Yarın Yapılacak

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Olağan Kongresi'nde yarın AIBA Başkanı, Konfederasyon Başkanları ve İcra Kurulu üyeleri seçilecek.

13.11.2014 12:38

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Olağan Kongresi'nde yarın AIBA Başkanı, Konfederasyon Başkanları ve İcra Kurulu üyeleri seçilecek.

Güney Kore'nin Jeju Adası'nda başlayan kongrede, 2006'dan bu yana görevde bulunan Dr. Wu Ching-Kuo, AIBA başkanlığı seçimine tek aday olarak girecek. Her ülkenin bir oy hakkının olacağı oylamaya, AIBA'nın 145 üye ülkesinden üyelik şartlarını yerine getiren toplam 135 ülkenin delegeleri katılacak.

Kongrenin ilk gününde, AIBA Başkanı, Konfederasyon Başkanları ve komisyon raporları delegelerin oylarına sunularak kabul edildi. Ayrıca, kaskın kaldırılması ve yeni puanlama sistemi ile son dönemde yapılan tüzük değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi.

Gözgeç tekrar aday

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yürütmekte olduğu İcra Kurulu üyeliği için bir kez daha adaylığını açıkladı.

İcra Kurulu'nun 14 kişilik üye kadrosuna 5 kıtadan toplam 52 aday başvuru yaparken, Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika'dan ikişer üye, Okyanusya'dan da 1 üye seçilecek. Kalan 5 üyelik koltuğu için en çok oyu alan adaylar da AIBA İcra Kurulu'na girecek. Kurul üyeliği için Avrupa kıtasından henüz 17 aday başvurdu.

Kongreye Kuzey Kore protestosu

Kuzey Kore'nin, AIBA üyesi olmasına ve üyelik şartlarını yerine getirmesine rağmen, kongreye katılmaması dikkati çekti.

AIBA yetkilileri, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile arasındaki politik sorunlardan dolayı kongreye katılmadığını açıkladı.

Kongrenin ardından Jeju Adası, 15-25 Kasım tarihlerinde Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'na evsahipliği yapacak. Şampiyonaya 9 sıklette katılacak Türk kafilesinin akşam saatlerinde Jeju'ya ulaşması bekleniyor. - Cheju-do

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aıba Seçimleri Yarın Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement