Ailesi Para Bulamayınca Ege Umut'u Tedaviye Götüremedi /tekrar/ - Son Dakika
Güncel

Ailesi Para Bulamayınca Ege Umut'u Tedaviye Götüremedi /tekrar/

Ailesi Para Bulamayınca Ege Umut\'u Tedaviye Götüremedi /tekrar/

İstanbul'da damak, dudak ve burnu eksik dünyaya gelen 17 aylık Ege Umut'un ailesi şimdiye kadar 80 bin TL'ye yakın para harcadıklarını, Ankara'da başlattıkları tedaviyi sürdüremez hale geldiklerini söyledi.

12.10.2016 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da damak, dudak ve burnu eksik dünyaya gelen 17 aylık Ege Umut'un ailesi şimdiye kadar 80 bin TL'ye yakın para harcadıklarını, Ankara'da başlattıkları tedaviyi sürdüremez hale geldiklerini söyledi.

Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi 41 yaşındaki Turgut Billik, eşi Öznur'un geçen yıl İstanbul'da dünyaya getirdikleri 'Ege Umut' ismini verdikleri bebeklerinin damak, dudak ve burnunun eksik dünyaya geldiğini söyledi. Tedavi için İstanbul'da gitmedikleri hastane kalmadığını, son çare olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisine gittiklerini belirten Billik, burada Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür'ün tedaviye başladığını söyledi. Billik, kısa aralıklarla Ankara'ya gidip gelme ve bugüne kadar yapılan 4 ameliyatın giderlerini karşılayamaz hale geldiklerini, anlatırken şöyle dedi:

'Sağlıklı iki çocuğumdan sonra dünyaya gelen oğlum Ege Umut'un üst damak, üst dudağı yoktu, burnu gelişmemişti. İlk ameliyat dudağı birleştirmek için yapıldı. Sonra burun kaldırıldı düzeltildi, burun delikleri ortaya çıktı. Damak da kademeli olarak birleştirilerek kapatılmaya çalışılıyor. Ameliyat sayısı 8-10'u bulabilir. 40 bin TL'ye yakın borç alarak yaklaşık 80 bin TL harcadık. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, geçen Temmuz ayında Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bize el uzattı. Ege Umut ağızdan beslenemiyor. Burnundan uzatılan beslenme horcumunu kullanıyoruz. Zor bir süreç olduğu için ameliyatlar kademeli yapılıyor. Maddi açıdan tükendik. Tedavisi için verilen tarih geldi gidemez olduk. Çocuğumuzdan vazgeçmeyiz. Perişan olduk, yardıma muhtaç hale geldik."

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Figen Özgür, ailesel ve çevresel faktörlerden oluşabilen dudak ve damak yarığı vakalarında en büyük sorunun bebeklerin beslenmesinde ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Özgür, ? Halen burnundan takılan hortumla beslenmesi sağlanıyor. Bu hiç de istenen bir durum değil. Yutkunması halen istenen düzeyde değil. Beslenmesi normal yoldan olmayınca ileride oluşabilecek psikolojik problemlere de zemin hazırlanmış oluyor. Dudak yarığını kapatmak için 2-3 ayda bir ameliyat yaparken dudak ve burnunu düzeltmeye çalışıyoruz. Dişlerinde de eksilik veya çarpıklıklar, hatta çene kapanış problemleri olabilecek. Ameliyatlar Ege Umut erişkin yaşa gelene kadar aralıklı olarak yapılacak. Kaç ameliyat daha yapılacağına dair sayı vermek zorö dedi.

Aile, Ege Umut'un mamasını alamaz, burnundaki beslenme hortumunu bile değiştiremez,ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ailesi Para Bulamayınca Ege Umut'u Tedaviye Götüremedi /tekrar/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement