Ailesinin Bankadan Aldığı Krediyle 18 Yaşında Türk Filmi Çekti - Son Dakika
Güncel

Ailesinin Bankadan Aldığı Krediyle 18 Yaşında Türk Filmi Çekti

Ailesinin Bankadan Aldığı Krediyle 18 Yaşında Türk Filmi Çekti

Kosova'da yaşayan Türk asıllı 18 yaşındaki Caner Raştana'nın senaryosunu yazıp yönettiği ve çekimleri 3 ay süren gerilim filmi 'Silenter'ın galası dün akşam gerçekleşti.

21.08.2015 10:54  Güncelleme: 14:47

Kosova'da yaşayan Türk asıllı 18 yaşındaki Caner Raştana'nın senaryosunu yazıp yönettiği ve çekimleri 3 ay süren gerilim filmi 'Silenter'ın (Sessizlik) galası dün akşam gerçekleşti.

SESİNİ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYOR

Genç yönetmen gördüğü rüyalardan etkilenerek filmi çekmeye karar verdiğini ve ailesinin bankadan aldığı krediyle kendi filmini çektiğini söyledi. Sinemada Türklerin sesini dünyaya duyurmak istediğini söyleyen Raştana, Filmin Türkiye'de de gösterine girmesi için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Galaya Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP Milletvekili Müferra Şinik, Kosova'da KFOR barış gücünde görevli Türk subayları ile çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

GENÇ OYUNCUDAN EVLENME TEKLİFİ

Gecede bir konuşma yapan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova sinema tarihinde ilk kez Türkçe çekilen bu film için genç yönetmen ve oyuncuları tebrik ederek destek sunacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından gösterilen film izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Gecede ayrıca genç oyuncu Ertan Krasniç kız arkadaşına sürpriz yaparak sahnede evlenme teklif etti.

Yaklaşık 20 genç oyuncunun rol aldığı filmde; Alkadraz hapishanesinden Kosova'ya getirilen mahkumların firarı ve bir ormanda bir katille mücadelesi konu ediniyor. - Kosova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ailesinin Bankadan Aldığı Krediyle 18 Yaşında Türk Filmi Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • bikuvayi milliye ruhu: Türklere hakaret edenin. ..... 9 1 Yanıtla
  • hasan polat: kredi odendimi 2 4 Yanıtla
  • Birisi: Yolu açık olsun genç kardeşimizin 4 1 Yanıtla
  • zaza63: Bu ne lan 2 2 Yanıtla
  • gülesim yoktu güldüm: Ben bile cep telefonuyla daha güzel film çekerim. Korku kapanı ve tepenin gözleri senaryosu calınmıs. B.k gibi sahneler ve gorsellik var sanki. 2 2 Yanıtla
  • Öcüüüüüü: O nasıl flim lennn insan komedi çeker korktum 0 0 Yanıtla

Advertisement