Airbus A380 İçin Çorlu'da Modül Üretilecek - Son Dakika
Ekonomi

Airbus A380 İçin Çorlu'da Modül Üretilecek

Airbus A380 İçin Çorlu\'da Modül Üretilecek

Flammaerotec, Airbus A380'e modül üretmek için Çorlu'da 15 milyon Euro'ya kuracağı fabrikanın temelini attı.

21.04.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçak teknolojisi üreticisi Flammaerotec, iki katlı yolcu uçağı Airbus A380'e modül üretmek üzere Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölgesi'nde 15 milyon Euro yatırımla kuracağı fabrikanın temelini attı.

Avrupa Serbest Bölgesi'ni çatısı altında bulunduran Şahinler Holding'den yapılan açıklamada, Airbus'ın en yeni uçağı A380 için montaj ve kalıplama gibi modül üretimi gerçekleştirilecek fabrikada, 300 kişinin istihdam edileceği belirtildi. 

Açıklamaya göre, hammadde olarak ağırlıkla alüminyum alaşımları kullanılacak ürünlerin tamamı Almanya'ya ihraç edilecek.

BİR YILLIK PROJE 

A380'in önemli parçalarının Türkiye'de üretileceğini belirten Airbus Üst Yöneticisi Elmar Lütjen, "Flamm şirketiyle 10 yıldır stratejik partner olarak işbirliği halindeyiz. Airbus uçaklarımız için parçalar ürettiriyoruz. Bu proje üzerinde de bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Airbus'un en yeni ürünü olan A380'in önemli parçaları bu fabrikada üretilecek" dedi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Airbus A380'ler, seri üretimi yapılan, dünyanın en büyük iki katlı, geniş gövdeli, 850 yolcu kapasiteli, lüks, sivil yolcu uçağı olma özelliğini taşıyor.

FLAMM'IN İKİNCİ FABRİKASI 

Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm da, 13 yıldır üretim yaptıkları Türkiye'de ikinci fabrikalarını kuracaklarını belirterek, "Dünya genelinde yedi fabrikada üretim yapıyoruz. Türkiye'nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu nedenle sekizinci yatırımımızı yaparken Türkiye'yi seçtik.

Nitelikli çalışan ve güçlü profesyoneller olmadan böylesine iyi üretimler yapılamaz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Airbus A380 İçin Çorlu'da Modül Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement