Ajax'a Kupa Zehir Oldu! - Son Dakika
Spor

Ajax'a Kupa Zehir Oldu!

Ajax\'a Kupa Zehir Oldu!

Hollanda Ligi'nde şampiyonluk için geri sayıma geçen Ajax, kupa finalinde Zwolle karşısında beklenmedik bir sonuç aldı.

20.04.2014 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibinin 6 puan önünde yer alan Ajax, kupa finalinde PEC Zwolle'ye 5-1'lik skorla yenilerek adeta şok oldu.

Maça hızlı başlayan Amsterdam ekibi, henüz 3. dakikada Ricardo Van Rhijn ile skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ancak ilerleyen dakikalar Ajax için tam bir kabusa döndü. Ryan Thomas'ın 8. ve 12. dakikalarda ardarda bulduğu gollerle üstünlük el değiştirdi. Devamında Guyon Fernandez'in sayıları ile Zwolle ilk devreyi 4-1 önde tamamladı.

İkinci yarının hemen başında Bram van Polen ile farkı 4'e çıkaran Zwolle, 5-1'lik skorla Ajax'ı ağır bir hezimete uğratarak çifte kupa hayallerini ise suya düşürdü.

ZWOLLE İLK DEFA

Eredivisie'ye bu sezon çıkan PEC Zwolle, daha önce iki kez (1928 ve 1977) finale yükseldiği Hollanda Kupası'nı ilk kez kazanarak UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkını da elde etti.

TARAFTAR RAHAT DURMADI!

Bu arada hakem, Ajaxlı taraftarların sahaya attığı havai fişeklerden dolayı 5. dakikada maça bir süre ara vermek zorunda kaldı. Oyuncular soyunma odasına gitti. Ajax'ın unutulmaz kalecisi Edwin van der Sar, taraftarlara sakin olmaları yönünde uyarıda bulundu. Karşılaşma, yaklaşık 15 dakika sonra kaldığı yerden devam etti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Ajax'a Kupa Zehir Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement