AK Parti Adayı Hasan Şahin'e Kozak Morali - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adayı Hasan Şahin'e Kozak Morali

AK Parti Adayı Hasan Şahin\'e Kozak Morali

AK Parti Bergama Belediye Başkanı Hasan Şahin'e yaklaşık 16 köyü bulunan fıstık deryası Kozak yöresi muhtarlarından tam destek geldi.

17.02.2014 13:49

Adalet ve Kalkınma Partisi Bergama Belediye Başkanı Hasan Şahin'e yaklaşık 16 köyü bulunan fıstık deryası Kozak yöresi muhtarlarından tam destek geldi.

Yukarıbey Muhtarı İlhan Çakır, Ayvatlar Muhtarı Hüseyin Ateş, Aşağıbey Muhtarı Mustafa Sıtkı Bilgi, Kaplan Köyü Muhtarı Harun Demir, Çamavlu Muhtarı Mehmet Özkan Köylü, Şahin'in çitçilik yapan bir belediye başkan adayı olarak köylünün derdine çare olacağına inandıklarını ve kendilerine en yakın hissettikleri belediye Başkan adayı olarak Hasan Şahin'i gördüklerini ifade ederek destek verdiler.

Ak Parti Belediye Başkanı Hasan Şahin ise, köy seçim çalışmalarını gece gündüz hızlı bir şekilde sürdürürken, önceki gün de Kozak yöresinde bir gecede üç ayrı köyde seçmenlerle bir araya geldi. Hasan Şahin seçmenlere yaptığı kahve konuşmalarında kendisinin bir çiftçi olduğunu belirterek "Bakın, sizler gibi çiftçilik yapan benim gibi sizin derdinizi anlayan, yaşadığınız sorunları en iyi yaşayan bir aday daha bulamazsınız" dedi.

Yerel seçimlerin hemen akabinde Kozak bölgesine yeni bir çevre yoluna yapımına başlanacağını da hatırlatan Hasan Şahin, "Kozak bölgesinden şehre daracık yollardan inen Kozak halkımız artık daha rahat bir ulaşım alacaklar. Bunun yanında ağır tonajlı kamyonların da Bergama şehir içinde geçişlerinde tarihi eserlerimize zarar vermeleri önlenmiş olacak" dedi.

Kozak'ta yıllardır ürün vermeyen çam fıstığı ağaçlarında yaşanan hastalığa da değinen Hasan Şahin, bu konuda hükümetin Bakanlık düzeyine üniversiteler ile işbirliği halinde soruna çözüm arandığını ifade ederek, "İnşallah o soruna da çözüm bulunacak fakat bu sorun dünya genelinde ağaçlarda yaşanan bir sorun" dedi.

Bergama Çamavlu Köyü'nde, birkaç firmanın elektrik üretiminde kullanılmak üzere kuracakları Rüzgar Gülü Türbini kurulmasına karşı çıkan köylüye ise Hasan Şahin, "Köylünün meraları tel örgü ile çevrilemez. Köylü birliği kurun sorun çözülür kaldı ki tel örgü ile çevrilemesine gerek yok. Hayvanlara zarar verecek bir yatırım değil. Aksine daha çevreci enerji üretimi diyerek firmadan köy adına en iyi şekilde yararlanın" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Adayı Hasan Şahin'e Kozak Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement