AK Parti Bursa Milletvekili Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Bursa Milletvekili Şahin Açıklaması

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasa ile güçlü toplum hedefine doğru önemli bir adım atıldığını belirtti.

23.04.2016 16:37

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasa ile güçlü toplum hedefine doğru önemli bir adım atıldığını belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılındaki referandumla anayasal güvence altına alınan kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanunun 24 Mart'ta yasalaşarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

"Kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasa ile güçlü toplum hedefine doğru önemli bir adım atılmıştır" ifadesini kullanan Şahin, bu düzenlemenin mahremiyet güvenliğini de kapsadığına işaret etti.

Şahin, kanunun birçok yeniliği getirdiğini ve anayasal güvence altına alınan önemli bir hakkın işlerliğinin sağlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özel alanlara yalnızca fertlerin belirleyeceği ve hukuk kuralları içerisinde tayin edilen meşru kişiler ve yalnızca meşru amaçlarla ulaşma hakkı olmalıdır. Hukuksal düzenlemeyle özel alanlara fütursuzca gerçekleştirilebilecek ziyaretlerin, saldırıların önüne geçilebilecek. İlgili kişinin bir itirazda bulunması halinde, kanunlarda öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesi dışında, veri işlenemeyecektir. Bu kuralın istisnaları kanunda sayılmıştır. Ayrıca, muhafaza edilmesine artık ihtiyaç duyulmayan veriler silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecek. Kişisel veriler kural olarak ilgilinin açık rızası olmaksızın üçüncü kişilere aktarılamayacaktır. Kişisel verilerin açık rıza aranmadan işlenebildiği hallerde, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın üçüncü kişilere aktarılabilmesine ise imkan tanınmaktadır. Kanunda belirtilen bazı eylemler, kabahat olarak nitelenmekte ve idari yaptırıma bağlanmaktadır. Bu nedenle kanun, Kişisel Verileri Koruma Kurumu kurulmasını da öngörüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Bursa Milletvekili Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement