AK Parti'de Erdoğan'a "Bize Seçme Şansı Bırakmıyor" Tepkileri Büyüyor - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de Erdoğan'a "Bize Seçme Şansı Bırakmıyor" Tepkileri Büyüyor

AK Parti'de Başbakan belirleme sürecinde farklı sesler yükseliyor.

12.08.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de Başbakan belirleme sürecinde farklı sesler yükseliyor. Abdullah Gül'ün partiye dönmesini isteyen çok sayıda milletvekili, Erdoğan'ın kendilerine isim konusunda seçme şansı bırakmadığını dile getiriyorlar. Vekiller, "Bize isim konusunda seçme şansı bırakmıyor. Gönlümüzden geçen ismi değil, dayatılan ismi yazmamız isteniyor. Bu durumda istişare mi oluyor dayatma mı?" diye tepki gösteriyorlar.

Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, bundan sonra partinin başına kimin geçeceği konusunda; AK Parti içerisinde ciddi görüş ayrılıkları yaşanıyor. Abdullah Gül'e kapıları kapayan Erdoğan partinin A takımı ile ters düştüğü belirtiliyor. MKYK toplantısında kendisinden sonra partinin başına geçecek isim hakkında kriter koyması "üç dönem kuralına takılmayacak, tanınmış etkili bir isim olacak" uyarısı parti içeresinde tepkiye neden oldu.

ANKA'ya konuşan ve Gül'ün partiye dönmesini isteyen çok sayıda milletvekili, Erdoğan'ın kendilerine isim konusunda seçme şansı bırakmadığını dile getiriyorlar. Vekiller, "Bize isim konusunda seçme şansı bırakmıyor. Gönlümüzden geçen ismi değil, dayatılan ismi yazmamız isteniyor. Bu durumda istişare mi oluyor dayatma mı?" diye tepki gösteriyorlar.

-İSİM PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK-

AK Parti içeresinde Erdoğan'a yönelik bu tepkiler dile getirilirken, partiyi bundan sonra taşıyacak ismi belirlemek için ilk istişare MKYK'da başladı. Erdoğan, Perşembe günü genişletilmiş il başkanları toplantısında, Cuma günü de milletvekillerine kapalı zarf usulü ile başbakan adayı göstermelerini isteyecek. Erdoğan hafta sonu isimler üzerinde çalışacak, Pazartesi günü ise kongrede aday gösterilecek ismi açıklayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'de Erdoğan'a 'Bize Seçme Şansı Bırakmıyor' Tepkileri Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement