AK Parti'den Belediye Borcuna Eleştiri - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den Belediye Borcuna Eleştiri

AK Parti\'den Belediye Borcuna Eleştiri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Burdur Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, düzenlediği basın toplantısında CHP’li Burdur Belediyesi’nin hizmetlerini değerlendirerek, eleştirilerde bulundu.

04.04.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Burdur Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, düzenlediği basın toplantısında CHP'li Burdur Belediyesi'nin hizmetlerini değerlendirerek, eleştirilerde bulundu.

AK Parti İl binasında düzenlenen ve AK Parti Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, "30 Mart 2014 tarihi itibariyl, Burdur Belediyesi'nin İller Bankası'na borcu 43 milyon 451 bin 051,14 TL'dir. Bunun 13 milyon TL'si 2004-2014 yılları arasında yapılan borçlanmadır. Kalan 30 milyon TL'si ise daha önceki dönemlerdeki belediyenin borçları ve faizleri toplamıdır. Bu 30 milyon TL ise Senir içme suyu, arıtma tesisi ve diğer projelerden kaynaklanmaktadır. 30 Mart 2014 tarihinde SGK, Vergi Dairesi ve diğer resmi dairelere, piyasaya ve bankalara borç bulunmamaktadır. Peki, İzmir ve Eskişehir Belediyeleri gibi merkezi hükümetten yardım almayacağız iddiası ile gelen CHP belediyesinin borcu nedir?" dedi. Son mecliste okunan Denetim Komisyonu raporuna göre İller Bankası'na 41 milyon 314 bin 973 TL, Vakıflar Bankası'na 5 milyon 170 bin 308 TL olmak üzere toplam 46 milyon 500 TL borç bulunduğunu ifade eden İş, "Yani bu süreçte borçları ödüyoruz, onun için hizmet yapamıyoruz iddiası gerçek dışıdır ve mevcut borca 3 milyon 500 bin 000 TL daha eklenmiştir" ifadelerini kullandı.

"SANDIKTAN ÇIKAN SONUCA SAYGILIYIZ"

Burdur'un CHP'li belediyeyi seçmesine saygı duyduklarını dile getiren Birkan İş, şöyle konuştu:

"30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde, Burdur halkı sandıktaki tercihini CHP'ye kullanmıştır. Siyasi kültürümüz gereği, sandıktan çıkan her türlü sonuca saygı duymaktayız. Çünkü bizim için vatandaşımızın her oyu kutsaldır, tercihi önemlidir. Bizler siyasetimizi halk için yapmaktayız. Dolayısı ile dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu sonuca saygılıyız. Ancak, bu seçimlerde Burdur halkı, Belediye Meclisi'ne 2 mühendis, mimar, avukat, 10 yıl görev yapmış belediye başkanımızı, kadın kolları başkanımızı, mali müşavir ve müteahhitten oluşan AK Parti Belediye Meclis üyelerini de seçmiş ve sandıkta bu yönde oy kullanmıştır. Her ne kadar muhalefette olsak da, Meclis'te verilecek tüm kararlarda, grubumuz bilgisi ve tecrübesi ile Burdur halkımızın çıkarlarını ve refahını gözetecek şekilde yer aldık ve bu yönde destek sağladık."

"HAYAL KIRIKLIĞINDAN ÖTEYE GİDEMEDİ"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve dönemin il başkanı Süleyman Erman'ın söylemlerinde kendilerine 6 ay verilmesini, faaliyetlerine, projelerine ve hizmetlerine bu süreden sonra esaslı olarak başlayacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan İş, "Bizler de ortak paydamızın Burdur olduğunu bilerek, belediye başkanına 6 ay değil, 12 ay süre verdik. Bu 1 yıl boyunca hiçbir açıklamada bulunmadık. Yapılacakları, projeleri görmek istedik. Ancak bu süre sonunda karşılaştığımız tablo, üzülerek söylüyorum ki, maalesef hayal kırıklığından öteye gidememiştir. Sürekli önceki dönemleri eleştirerek bundan prim sağlama peşinde olmuşlardır. Bir borç lafı dolaşmaktadır ki 45, 50 hatta bazen 60 trilyona kadar çıkan rakamlar konuşulmuştur. 30 Mart 2014 tarihi itibari ile Burdur Belediyesi'nin İller Bankası'na borcu 43.451.051,14 TL dir. Bunun 13 trilyonu 2004-2014 yılları arasında yapılan borçlanmadır. Kalan 30 trilyonu ise daha önceki dönemlerdeki belediyenin borçları ve faizleri toplamıdır. Bu 30 trilyon ise Senir içme suyu, arıtma tesisi ve diğer projelerden kaynaklanmaktadır. 30 Mart 2014 tarihinde SGK, Vergi Dairesi ve diğer resmi dairelere, piyasaya ve bankalara borç bulunmamaktadır. Peki, İzmir ve Eskişehir Belediyeleri gibi merkezi hükümetten yardım almayacağız iddiası ile gelen CHP belediyesinin borcu nedir? Peki CHP belediyesi bu 1 yıllık sürede ne yapmıştır?" diye konuştu.

"MECLİSE PROJE GETİRİN, TARTIŞALIM"

"Biz 75.000 nüfusa sahip eğitim seviyesi yüksek, beklentisi daima daha yüksek olan Burdur halkıyız" diyen İş, "Keşke 12 aylık Belediye Meclisi toplantılarında ayağı yere basan konuları, projeleri, eserleri tartışsaydık. Oysa mecliste 4-5 toplantı boyunca içkili yer bölgelerini konuştuk, tartıştık. Lütfen Burdur Belediye Meclisi'ne proje getirin tartışalım. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşalım. Burdur'umuzun 1 gün bile boşa geçirecek zamanı yoktur. Bizler AK Parti meclis grubu adına katkı koymaya hazırız. Bizler daha önceki CHP meclis grubunun yaptığı gibi yıpratıcı, engelleyici muhalefet tarzı yerine yapıcı ve akılcı muhalefet yapacağız ve Burdur'un çıkarlarını görev süremiz boyunca koruyacağız" ifadelerini kullandı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den Belediye Borcuna Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement