Ak Partili Turan: Mustafa Kemal'in Partisinin Fetö Ayarlarına Dönmeye Başladığını Üzülerek Görüyoruz - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Turan: Mustafa Kemal'in Partisinin Fetö Ayarlarına Dönmeye Başladığını Üzülerek Görüyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne başvurmasıyla ilgili "Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin tekrar fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz" dedi.

23.09.2016 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne başvurmasıyla ilgili "Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin tekrar fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz" dedi.

AK Partili Turan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün kanun hükmünde kararnamelerin iptali için AYM'ye başvurmasına ilişkin TBMM'deki makamından gazetecilere açıklamada bulundu. Turan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan Yenikapı ruhunun siyasette bir beraberlik oluşturduğunu belirtti. Turan, CHP'nin bu beraberlik ruhunu bozmaya çalıştığını savunarak, "OHAL'den sonra değişik Kanun Hükmünde Kararnameler yayınlandı. Son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, CHP'nin KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma süreci bizi bir endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin tekrar fabrika ayarlarına diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına döneye başladığını üzülerek görüyoruz. 17 Aralık'tan sonra yasal hiçbir dayanağı olmadığı halde tapeleri yayınlayan, grup toplantılarında Zekeriya Öz'ün iddialarını ortaya koyan ve 90 yıllık tarihine adeta ihanet eden CHP'nin bugün geldiği noktada KHK'ların iptali başvurusu ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gösterdi ki CHP'nin FETÖ ile ilgili mücadelemizde bizi yalnız bırakmaya baladı. Eğer samimi iseler dün Sayın Başbakanımızla bir araya geldi Sayın Kılıçdaroğlu. Orada bunlar değerlendirilebilirdi. Ama anayasanın 148'inci maddesi açıkken yanı OHAL dönemlerindeki KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez hükmü olmasına rağmen başvurulması aslında psikolojik bir adımdır diye düşünüyorum. Yoksa ben Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda değerlendirme yaptığında zaten 148'inci maddenin açık olmasından dolayı bu başvuruyu reddedeceğinden eminim bundan emin olmak istiyorum" diye konuştu.

"MUSTAFA KEMAL'İN PARTİSİNE DEVLETİN YANINDA NET DURMAK YAKIŞIR"

Bülent Turan, CHP'nin KHK'ların iptali için AYM'ye başvurmasını 'terörle arasına mesafe koymama' olarak tanımlayarak, şöyle konuştu: "Ana muhalefet partisinin konuyu Anayasa Mahkemesine götürmesi terörle arasına mesafe koymama görüntüsü vermesi bizi üzen taraftır. Yoksa biz geri adım atmayacağız. Mücadelemizi çok net ve olumlu devam edeceğiz. Milletin egemenliğine kasteden yapılara karşı asla geri adım atmayacağız. İsterdik ki hükümetin devletin yanında dursun ve hatamızı dile getirsin toplantılarda. Diğer muhalefet partilerine çağrı yapıyorum Anayasanın verdiği yetkilerin nasıl olduğu başka bir tartışma konusu. Toplumun bize verdiği görevler var. Bu görevlerin gereği olarak terörle mücadelemizde asla gri çizgilere yer vermeyelim. Kim karşı kim değil bunu ortaya koyalım. 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisine devletin, milletin yanında net olarak durmak yakışır"

"YENİKAPI RUHUNA LAYIK OLMAYAN VE LAYIK ADIM ATAN PARTİLER OLABİLİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 'Yenikapı ruhu sona erdi mi?' sorusuna şu yanıtı verdi: "Yenikapı ruhu aslında bu milletin ortak ruhu. Yenikapı ruhunun ilelebet yok olmayacağı kanaatindeyim. Bu Yenikapı ruhuna layık olmayan partiler olabilir ve bu ruha layık adım atan partiler olabilir. Eğer bazı partiler bu konuda farklı adımlar atsa bile toplum vicdanında o ruh hep devam edecek diye düşünüyorum" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Turan: Mustafa Kemal'in Partisinin Fetö Ayarlarına Dönmeye Başladığını Üzülerek Görüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement