AK Partililer ile Polisler Arasında Motosiklet Gerginliği - Son Dakika
Güncel

AK Partililer ile Polisler Arasında Motosiklet Gerginliği

AK Partililer ile Polisler Arasında Motosiklet Gerginliği

Aydın'da motosikletlerine el koymasından şikayetçi olan köylülere destek veren AK Parti'nin milletvekili adaylarıyla yöneticileri, polislerle tartıştı.

07.10.2015 12:26  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova İlçesi, Acarlar Mahallesi'nde, plakasız ve tescilsiz olduğu için motosikletlerine el koymasından şikayetçi olan köylülere destek veren Ak Parti'nin milletvekili adaylarıyla yöneticileri, polislerle tartıştı. AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mehmet Erdem seçim otobüsünün mikrofonundan "Buradaki yetkililere, müdürlerimize sesleniyorum. Benim geleceğim gün, AK Parti'nin geleceği gün 20 motosikletin toplanması ne demek oluyor?" dedi. AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu üyeleri Niyazi Uzunkavak ve Şenol Elmas da meydanda güvenliği sağlayan polis görevlileri ile tartıştı.

AK Parti Aydın Milletvekili adayları Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, Ersin Esenlik, Metin Yavuz, Hilmi Yıldırım ve Hakan Çağlar Erürker, 1 Kasım'daki erken genel seçim öncesi, beldeden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerindeki çalışmalarına İncirliova'nın Acarlar Mahallesi'nden başladı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Aydın birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Erdem, burada sıkıntılarını dinlediği vatandaşlardan polisin yaptığı denetimlerde plakasız motosikletleri toplaması nedeniyle şikayetler aldı.

Daha sonra kapatılan Acarlar Belediyesi'nin eski hizmet binası karşısında bulunan bir kahveye geçen Mehmet Erdem, burada partisinin milletvekili adaylarının tanıtılması toplantısına katıldı. Konuşmasının ardından seçim otobüsüne yürüdüğü sırada Erdem'in yolunu kesen bir kişi, polisin plakasız ve çeşitli evrak eksiklikleri nedeniyle kendisininkinin de aralarında bulunduğu 20 motosiklete el koyduğunu belirtip, geri almak istediğini anlattı.

"AK PARTİ'NİN GELECEĞİ GÜN 20 MOTOSİKLETİN TOPLANMASI NE DEMEK?"

Bunun üzerine seçim otobüsüne çıkan Erdem, mikrofonu alıp, "Buradaki yetkililere, müdürlerimize sesleniyorum. Benim geleceğim gün, AK Parti'nin geleceği gün 20 motosikletin toplanması ne demek oluyor?" dedi. Erdem'in bu çıkışı bazı vatandaşlar ve partililer tarafından alkışlandı. Bazı vatandaşlar ise Erdem'in bu tavrını doğru bulmadıklarını belirtip, "Polisler üzerinden siyaset yapması hoş değil" dedi. Plakasız ve tescilsiz motosiklet kullanmanın yasak olduğunu da belirten vatandaşlar, iktidar partisinin bir mensubu olarak Erdem'in bu çıkışının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMA, BAŞBAKANIMA LAF SÖYLEYENİN ALNINI KARIŞLARIM"

Bu sırada meydanda güvenliği sağlamak için bulunan polislerin de tepki göstermesi üzerine gerginlik arttı. Ak Parti Aydın İl Yönetim Kurulu üyeleri Niyazi Uzunkavak ve Şenol Elmas, Acarlar Polis Merkezi'nde görevli Komiser Kadir Saldoğan ile tartıştı. Uzunkavak, Komiser Saldoğan'a "Burada kimse şov yapamaz. Benim cumhurbaşkanıma, başbakanıma laf söyleyecek adamın alnını karışlarım. Sizin siyasiler, 'Timsah gözyaşı dökerek oy alıyorsunuz' diyor. Böyle bir şeyi nasıl söyleyebilir" diye, bağırdı.

"NE YAPACAKSINIZ BENİM TAYİNİMİ Mİ ÇIKARACAKSINIZ?"

Komiser Saldoğan ise bunun üzerine "Ne yapacaksınız, benim tayinimi mi çıkaracaksınız?" diye karşılık verdi.

AK PARTİLİ VEKİL: DENETİMLERİ DAHA AZ YAPIN

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz de bir polis memurunu yanına çağırıp, motosiklet denetimlerini daha az sıklıkta yapması ricasında bulundu. Polis memuru denetimleri vatandaşın huzuru ve güvenliği için yaptıklarını söylemekle yetindi.

"ÖNCE BENİM CESEDİMİ ÇİĞNERLER"

Gerginliği haber alarak meydana gelen İncirliova İlçe Emniyet Müdürü Baki Baş, diğer polisler ve bazı parti yöneticilerinin araya girmesi üzerine tartışmaların daha fazla büyümesi önlendi. Kısa bir süre sonra motosikleti alınan köylüler de meydanda toplanıp, polisleri yuhalarken, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Kazım Günaydın, "Bizim cumhurbaşkanımız var, başbakanımız, Aydın valimiz var. Bu vatandaşlara zarar vermek isteyenler önce benim cesedimi çiğneyeceklerdir" dedi. Günaydın ile İlçe Emniyet Müdürü Baş, kahvehanede bir süre motosikletleri alınan vatandaşlarla konuşup, dağılmaya ikna etti. Ancak, köylülere motosikletleri geri verilmedi.

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü, geçen 25 Haziran'da, 2014 yılında toplanan 210 plakasız motosikletten sahipleri tarafından alınmayan 85'ini kilosu 1.25 liradan hurdaya satmış, elde edilen 9 bin 500 liralık gelir Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından kullanılması için Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partililer ile Polisler Arasında Motosiklet Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • baceli: o motosiklet gitse bir çocuğu ezse bunun sorumlusu sensin. 44 1 Yanıtla
  • Dogulu231737: Akp akp polisleri boyle asagilamaya devam et polisler sandikta yine gorusur senle. 36 1 Yanıtla
  • pasali: Bir oy için vatani milleti satar bunlar 32 1 Yanıtla
  • ah ülkem ah: Yuh ya bu kişiler millet vekili oluyor ya yazık kanun kişiye göre değil geneldir bu kanunu koyup polise uygulatan senin gibi ne yaptığını bilmeyen vekillerdir polisinde çok umrundaydı motosiklet neden toplanıyormuş bak söyleyeyim miting alanları çevresi ve yakınında motosiklet ve araç bulundurulmaz siz vekiller ve vatandaşın can güvenliği açısından tehlikeli bir durum bombalı eylemlerde bu yöntem kullanılır. Çıkmış polis şov yapıyor diyor şovmen sensin kardeşim polis kanunu uyguluyor 31 0 Yanıtla
  • ALISTILAR: bunlae iyice alıştı kanunsuz isler yapmaya.babalarinin pardon reislerinin malı ya bu ülke 28 1 Yanıtla
  • vatansever: vatandaşdan oy alabilmek için bütün şebekligi yapıyorlar sanki vatandaşın motorsikleti çok umrunda... 26 0 Yanıtla
  • Özdemokrat: Cahil vekil adayı senmi yöneteceksin ülkeyi. Polise saldırma 24 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Adam daha vekil adayıyken kanun tanımıyor. Yanlışlıkla birde millet vekili olsursa gerisini siz düşünün. 23 0 Yanıtla
  • tüküreyim çarkınıza: siyaset şov işi değildir bunlardan değil siyasetçi anca şovmen olur 21 1 Yanıtla
  • bozkurt: bu nasıl vekil ya vekilliğine güveniyor aslında otlegin teki 21 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement