Akademisyenler İçin Lojman Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Akademisyenler İçin Lojman Yaptılar

Demirci Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEDADER), konut sorunu nedeniyle ilçede kalmak istemeyen akademisyenler için topladıkları parayla lojman yaptırdı.

18.02.2015 14:57

Demirci Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEDADER), konut sorunu nedeniyle ilçede kalmak istemeyen akademisyenler için topladıkları parayla lojman yaptırdı.

Dernek başkanı Kasım Kabak, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Demircili hayırseverler tarafından, Demirci Eğitim Fakültesi öğretim görevlilerinin konaklama sorununun çözülmesi amacıyla fakülte yerleşkesi içerisinde 16 daireden oluşan 4 katlı lojman yaptırdıklarını belirtti.

Kabak, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin ilçeyi ziyaretinde "Öğretim üyelerini Demirci'de tutmakta zorlanıyorum, Eğitim Fakültesi'nin lojman ihtiyacı var" sözleri üzerine harekete geçtiklerini, dernek kurarak, ilçedeki vatandaşlar ve hayırseverlerden topladıkları parayla akademisyenlerin kalabileceği yerin inşaatına başladıklarını ifade etti.

Lojmanın tamamlanma aşamasına geldiğini, iki ay içerisinde üniversiteye teslim edeceklerini kaydeden Kabak, şunları söyledi:

"Demirci bir eğitim kenti. Yıllardır faaliyet gösteren Fakültemize yeni bölümler kazandırılması, genişlemesi ve büyümesi amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Lojmanlarımızın projesi Celal Bayar Üniversitesi İmar İşleri tarafından çizildi. Yapım aşamasına başlanmasında Demirci Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizin destekleri oldu. Lojman inşaatımıza dernek üyelerimizin yanı sıra, ilçemiz dışında yaşayan hemşehrilerimizden de destek geldi. Toplanan yardımlar sayesinde inşaatı bitirme aşamasına geldik. 2 ay içerisinde üniversiteye teslim edeceğiz."

Konaklama sorunu giderildi yeni bölümler açılacak

Manisa CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ahmet Yumuşak, dışarıdan gelen öğretim üyelerinin konaklama sorunu olduğunu, yapılan lojman ile bu sorunun giderildiğini belirterek, DEDADER'in soruna sahip çıkmasının takdir edilecek bir davranış olduğunu ifade etti.

İlçedeki konaklama sorunu nedeniyle akademisyenlerin fakülteye gelmek istemediğini, bu nedenle fakültenin yeni bölüm açmakta zorlandıklarını kaydeden Yumuşak, "Lojmanlar, öğretim üyelerimizin rahatça konaklayabileceği şekilde dizayn edildi. Lojmanların yapılmasının ardından fakültemize Psikolojik ve Danışmanlık Rehberlik (PDR) bölümü açıldı. Yeni dönemde de İlköğretim Matematik bölümünün açılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akademisyenler İçin Lojman Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement