Akbank'ın Işıkları "Dünya Saati" İçin Sönecek - Son Dakika
Güncel

Akbank'ın Işıkları "Dünya Saati" İçin Sönecek

Akbank, "Dünya Saati" uygulamasını Sabancı Center'daki ışıkları söndürerek destekliyor.

27.03.2015 14:10

Akbank, "Dünya Saati" uygulamasını Sabancı Center'daki ışıkları söndürerek destekliyor.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği konusunu her dönem öncelikli konuları arasında bulunduran Akbank, "Dünya Saati" kampanyasına bu yıl da katılıyor.

Her yıl mart ayının son cumartesi günü herkesi iklim değişikliğiyle mücadele konusunda düşünmeye davet eden WWF- Türkiye, bu yıl da 28 Mart 2015 tarihinde saat 20.30 –21.30 saatleri arasında ışıkların söndürülmesi çağrısında bulundu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "Dünya Saati" uygulamasına destek verecek olan Akbank, Sabancı Center'da bulunan Genel Müdürlük binasının ışıklarını bir saat boyunca söndürecek.

İklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkati çekmek için 150'den fazla ülkedeki 7 binden fazla şehirde 1 saat boyunca ışıkların söndürüleceği etkinliği destekleyen Akbank, herkesi duyarlı olmaya çağıracak.

İlk olarak 2007 yılında WWF Avustralya tarafından, Sidney kentinde ışıkların 1 saatliğine kapatılmasıyla başlayan "Dünya Saati" uygulaması, 8 yılda milyonlarca kişinin katılımıyla büyük bir küresel hareket haline geldi.

Her yıl mart ayının son cumartesi gecesi gerçekleştirilen uygulamayla, küresel iklim değişikliğini tersine çevirebilecek bir etki yaratılması ve bu konudaki bilincin artırılması hedefleniyor. Kampanya hakkında detaylı bilgi ve katılım formu www.dunyasaati.org adresinde yer alıyor.

Akbank, "Dünya Saati" ile birlikte, çevre ve iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor. Bunların başında da, şirketlerin iklim değişikliğine yönelik stratejilerini kamuoyu ile paylaşabilecekleri bir platform sağlayan CDP İklim Değişikliği Programı geliyor.

CDP İklim Değişikliği Programı Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Akbank'ın sponsorluğunda 2010 yılından bu yana yürütülüyor. Harward Business Review tarafından dünyanın en yeşil sivil toplum kurulusu seçilen CDP dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul ediliyor.

Akbank projenin Türkiye'de de hayata geçmesi için verdiği desteğin yanı sıra, program kapsamında 2010 yılından bu yana her yıl sunduğu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) raporuyla, bankanın iklim değişikliği stratejilerini ve karbon emisyonu verilerini açıklıyor.

CDP Türkiye İklim Değişikliği Programı kapsamında, 2014 yılında, Borsa İstanbul Endeksi'nde (BIST-100) yer alan şirketlerden iklim değişikliği politikaları ile ilgili bilgi istendi ve alınan yanıtlar raporlanarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.

CDP Türkiye 2014 İklim Değişikliği Raporu, emisyon azaltımı, iklim değişikliği ile ilgili risk ve fırsatlar konusunda Türkiye'de şirketlerin geçtiği aşamaları gösteriyor. Her yıl programa dahil olan şirket sayısı artıyor, daha çok şirket iklim değişikliği politikalarını paylaşıyor.

Rapor, lider şirketlerin artan ilgi ve taahhütlerine rağmen iş dünyasının büyüme stratejilerini tehlikeye atmadan emisyon azaltımı yönünde daha fazla çaba göstermesi gerektiğine işaret ediyor.

Bu konuda öncü olan şirketlerin iklim değişikliği fırsatlarından yararlanma ve düşük karbonlu ekonomiye geçişte rakiplerine oranla daha başarılı olması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbank'ın Işıkları 'Dünya Saati' İçin Sönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement