Akdağ; Bölgedeki Olaylar Ekonomiye Büyük Darbe Vuruyor - Son Dakika
Güncel

Akdağ; Bölgedeki Olaylar Ekonomiye Büyük Darbe Vuruyor

Akdağ; Bölgedeki Olaylar Ekonomiye Büyük Darbe Vuruyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, bölgede yaşanan olayların ekonomiye büyük darbeler vurduğunu söyledi.

25.11.2015 15:45

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 3 dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Başkan Akdağ, bölgedeki yaşanan çatışmalı süreci değerlendirdi. Başkan Akdağ, bölgede yaşanan olayların Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle birlikte tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirterek çatışmaların bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti. Bölgenin hep olaylarla anıldığını belirten Başkan Akdağ, şu açıklamalarda bulundu;

"Bölgemizde yaşanan olaylar hem bölge halkını hem de tüm ülkemizi derinden üzmektedir. Hep olaylarla anılan bölgemiz ister istemez ekonomiye büyük darbeler vurmaktadır. Esnafımız büyük sıkıntılar çekmektedir. iş adamları yatırım yapmaktan çekinir oldu. Batı illerinden bölgemizde çalışmaya gelen işçi ve memurlar, olaylardan dolayı ilimizden ve ilçelerimizden ayrılmak istiyorlar. Bu da bizi ve halkımızı derinden üzmektedir"

Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, Çermik ilçesinde sorunların fazla olmadığını anlatarak, "Ancak yaşanan çatışmalardan Çermik' de nasibini almaktadır. Örneğin bu yaz sezonunda Turistik Kaplıcalarımız mevkiinde faaliyet gösteren otel ve pansiyon sahipleri adeta kan ağlıyor. Her yıl kaplıcalarımızı 200–250 Bin kişi ziyaret ederken, bu yıl neredeyse dörtte bir oranında ziyaretçi geldi. Bölgemizde barış ve huzur istiyoruz. Artık kan ve gözyaşı ile anılmak istenmiyoruz. Barış ve kardeşlik sürecinin devam ettirilmesi gerekir. Tüm toplumu kucaklayacak bir barış sağlanmalıdır. Savaşın kazananı yoktur. On binlerce insanımız öldü. Yazık günah değil mi? Savaş, on binlerce dul ve yetimi ardında bıraktı. İçimiz kan ağlıyor. Her gün yaşanan olaylar için hep dua ediyoruz. Ölümlerin arkasında acılar kalıyor. Bıraktığı kötü izler kalıyor. Dramlar kalıyor. Artık kimse ölmesin. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bu olayların biran önce bitmesini istiyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akdağ; Bölgedeki Olaylar Ekonomiye Büyük Darbe Vuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement