Akdağmadeni Yüzde 85 Raporla Malulen Emekli Olamayan Vatandaş Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Yüzde 85 Raporla Malulen Emekli Olamayan Vatandaş Yardım Bekliyor

Akdağmadeni Yüzde 85 Raporla Malulen Emekli Olamayan Vatandaş Yardım Bekliyor

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi Yukarıculhalı Köyünde ikamet eden Tahsin Balkaya (49) yüzde 85 iş göremez raporu ve 4 bin 180 gün SGK pirimi malulen emekli olma mücadelesi veriyor.

23.05.2014 11:23

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi Yukarıculhalı Köyünde ikamet eden Tahsin Balkaya (49) yüzde 85 iş göremez raporu ve 4 bin 180 gün SGK pirimi malulen emekli olma mücadelesi veriyor.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Yukarıculhalı köyünde yaşayan Baklaya, yüzde 85 iş göremez raporu olduğunu belirterek, "Evli ve 3 çocuğum var. Çalışamadığım için evimin geçimini sağlayamıyorum. Geçmişte 4 bin 180 SSK pirimim var. Malulen emekli olmak için müracaat ediyorum. SGK beni emekli etmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

Malulen emekli olmak için 3 yıldır uğraştığını vurgulayan Baklaya, "Yozgat Devlet Hastanesinden yüzde 85 iş göremezlik sağlık kurulu raporu aldım. Bu raporla birlikte Yozgat Sosyal Güvenlik Merkezine malulen emekli olmak için başvuru yaptım. Yozgat SGK Müdürlüğü raporuma inanmayıp beni reddetti. Mahkemeye başvurmama rağmen mahkemede beni reddetti. Yozgat Devlet Hastanesi bana yüzde 85 iş göremez raporu veriyor Yozgat SGK beni malulen emekli etmiyor sebebini anlayamadım" diye konuştu.

Vücudunun sol tarafının tutmadığını ifade eden Baklaya, "Bunun yanında Şeker, kolesterol, hipertansiyon var. Beynimde üç tane damar tıkalı, ayağım diyabetik yara ve 127 kilolu biriyim. Bu hastalıklarıma rağmen emekli olamıyorum. Yetkililerden emekli olmam konusunda yardım istiyorum" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Yüzde 85 Raporla Malulen Emekli Olamayan Vatandaş Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement