Akdeniz'de "Kaçak Göçmen" Faciası - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de "Kaçak Göçmen" Faciası

Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Müdürü Abduh: "Akdeniz'de batan ve kaçak göçmenleri taşıyan geminin kasıtlı olarak batırılmıştır"

21.09.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa- Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid) Müdürü Rami Abduh, aralarında Filistinlilerin de bulunduğu kaçakları taşıyan geminin "kasıtlı" batırıldığını iddia etti.

Abduh, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta İtalya açıklarında batan, kaçak göçmenleri taşıyan gemiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi.

Avrupa Birliği'nin olayda ihmali ve ihlali bulunanların ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğini vurgulayan Abduh, "Akdeniz'de batan ve yasa dışı göçmenleri taşıyan tekne kasıtlı olarak batırılmıştır" iddiasında bulundu.

Suriye ve Filistin gibi çatışmaların yaşandığı ülkelere komşu ülkelerin gelen sığınmacıların durumlarını iyileştirmesi, onlarla uluslararası kanunlar ve insan haklarına göre muamele etmesini talep eden Abduh, sığınmacılara yasal oturma izni verilmesini talep etti.

Uluslararası Göç Örgütü, 15 Eylül'de insan kaçakçılığı yapan kişiler tarafından aralarında onlarca Filistinlinin de bulunduğu 400 kaçak göçmeni taşıyan geminin batırıldığını açıklamıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de 'Kaçak Göçmen' Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement