Akdeniz Üniversitesi'nde Renkli Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi'nde Renkli Nevruz Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi\'nde Renkli Nevruz Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) düzenlenen Nevruz kutlaması, renkli görüntülere sahne oldu.

21.03.2013 13:54

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) düzenlenen Nevruz kutlaması, renkli görüntülere sahne oldu.

Atatürk Konferans Salonu önünde bulunan boş alanda gerçekleştirilen etkinliğe, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin yöresel dansları ve eğlenceleri damgasını vurdu. AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç'ın Nevruz ateşi üzerinden atlamasıyla başlayan kutlamalar, gün boyunca sürdü.

Ateş üzerinden atlayarak kutlamaların yapılacağı alanda kurulan Yörük çadırına gelen protokol, burada da demir döverek kutlamaların açılışını yaptı. Konuşmaların yapıldığı kutlamalar, saatler ilerledikçe yerini dans, müzik ve eğlenceye bıraktı. Bir arada eğlenmenin keyfini çıkartan öğrencilerin bir kısmı çimenlerin üzerinde oturarak gösterileri izledi, bir kısmı ise danslara eşlik etti.

Üniversitede eğitim gören Afrika kökenli öğrenciler tarafından kurulan Afrika Türk Kültür Toplulukları (AFROTALYA) üyelerinin de yerini aldığı etkinliğe, Azarbeycanlı ve Kırgazistanlı öğrenciler de eşlik etti. Yöresel elbiseleriyle kutlamalara katılan öğrenciler, dans etti. AFROTALYA üyelerinin gerçekleştirdiği hip-hop gösterisi kutlamalara katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Üniversite bünyesindeki dans topluluklarının da sahneye çıktığı kutlamalarda zeybek oyunu da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 4 pehlivan çimlerin üzerinde yağlı güreş yaptı.

Nevruz kutlaması, öğrencilere pilav ve ayran dağıtımıyla son buldu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi'nde Renkli Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement