Akhisar'da Zeytin İçin Özel Sanayi Bölgesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da Zeytin İçin Özel Sanayi Bölgesi Kuruldu

Türkiye'nin önde gelen zeytin ve zeytinyağı üretim bölgelerinden olan Akhisar'da zeytincilik endüstrisiyle ilgili özel bir sanayi bölgesi kuruldu.

16.01.2015 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen zeytin ve zeytinyağı üretim bölgelerinden olan Akhisar'da zeytincilik endüstrisiyle ilgili özel bir sanayi bölgesi kuruldu.

Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tanıtım toplantısı Belediye meclis salonunda yapıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, yaptığı konuşmada, uzun bir süredir bölge kurma girişimlerinin olduğunu, yer tespiti ve teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Belirlenen alanda kamulaştırılacak araziler de var. Biz süreci başlattık, kurumsal kimliğimizi oluşturduk. Müteşebbis heyetimiz ve yönetim kurulumuz oluştu. İmar planımız onaylandı ve yer tahsisi yapıldı. Bu arada Hazine'ye ödememiz gerek bir para var, orada özel mülkiyete ait kamulaştırılacak alanlar var. Projelerimiz bakanlığa sunuldu. Kısa süre içinde yer tahsislerine başlayabilecek durumdayız" dedi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise ülkenin zeytin endüstrisine özel ilk sanayi bölgesinin kurulması çalışmalarının tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek yatırımcıların projeye verdiği destek ve katılımın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat bölgeyi desteklediklerini ifade etti.

Akhisar Belediyesi Çevre Mühendisi İsmail Baydemir, 700 dönüm üzerine kurulacak bölgenin 52 parselden oluştuğunu, bölge içinde 1 prina tesisi, 1 arıtma tesisi, teşhir alanı ve sosyal tesislerin de bulunacağını anlattı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akhisar'da Zeytin İçin Özel Sanayi Bölgesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement