Aksak, İbrahim Hakkı Hazretlerini Andı - Son Dakika
Yerel

Aksak, İbrahim Hakkı Hazretlerini Andı

Aksak, İbrahim Hakkı Hazretlerini Andı

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini, doğumunun 310.Yılı münasebetiyle rahmetle yad ediyorum" dedi.

20.05.2013 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini, doğumunun 310. Yılı münasebetiyle rahmetle yad ediyorum" dedi.

Erzurum'un yetiştirdiği en önemli ilim adamı, mütefekkir ve Allah dostlarından biri olan İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 310. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "İbrahim Hakkı Hazretleri, hem dini ilimlerde hem de fen ilimlerinde büyük mesafe kat etmiş bir zattır. Ömrünü ilim tahsil etmeye ve öğrenci yetiştirmeye adamış olan İbrahim Hakkı Hazretleri dini ve fen ilimlerinde gösterdiği üstünlükle yaşadığı dönemde "iki kanatlı" olarak anılmıştır" diye konuştu.

1703 yılında Erzurum Hasankale'de doğan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Hadis, fıkıh, tasavvuf, edebiyat, psikoloji, sosyoloji, tıp ve astronomi daha bir çok ilimde ve tasavvufta büyük mertebelere erdiğine dikkat çeken milletvekili Aksak, "Erzurum'un yetiştirdiği büyük alim İbrahim Hakkı Hazretleri, İslam ülkelerinde ve Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da bir çok kez basılan eserleriyle tüm dünyada ün salmıştır" dedi.

İbrahim Hakkı Hazretlerinin Osmanlı Sarayının da dikkatini çektiğine değinen Aksak, "İbrahim Hakkı Hazretleri ilmiyle Osmanlı Sarayının da dikkatini çekmiştir. Sultan 1. Mahmut ve 3. Mustafa tarafından saraya davet edilerek Saray Kütüphanesinde çalışmalar yapmıştır. Daha sonra Abdurrahman Gazi Zaviyesi beratı alarak burada öğrenci yetiştirmiş ve Erzurum'un ilim dünyasına büyük katkılar sağlamış bir alimdir" ifadelerine yer verdi.

Erzurum'un İbrahim Hakkı Hazretlerine vefalı bir şehir olduğuna dikkat çeken Muhyettin Aksak, "Bu yıl 310. Doğum yılını idrak ettiğimiz Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri anma programlarıyla yad edilmektedir. Bu programlar vesilesiyle İbrahim Hakkı Hazretlerinin tasavvufi yönü ve ilmi kişiliği gibi farklı yönleri yeni nesillere aktarılmaktadır. Erzurum'un bu büyük değerini anlamaya ve anlatmaya gayret eden hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Doğunun Batmayan Güneşi İbrahim Hakkı Hazretlerini 310. Doğum yılı vesilesiyle bir kez daha rahmetle anıyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksak, İbrahim Hakkı Hazretlerini Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement