Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor

Aktaş Sınır Kapısı’nın Açılış tarihinin belirlenmesi için Türkiye ve Gürcistan kaymakamlık düzeyinde görüşme yaptı.

12.10.2015 16:47

Aktaş Sınır Kapısı'nın Açılış tarihinin belirlenmesi için Türkiye ve Gürcistan kaymakamlık düzeyinde görüşme yaptı.

Çıldır Meslek Yüksekokulu sosyal tesislerinde gerçekleşen görüşmede Gürcü heyetini, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, İlçe Tabur ve Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri ve bazı kurum amirleri karşıladı.

Görüşmede karşılıklı olarak Gümrük kapılarının son durumu hakkında bilgi alış verişi yapıldı. İlçe Kaymakamı Tamer Kılıç, "Aktaş Gümrük Kapımız yarın hizmet verecek şekilde hazırdır. 17 veya 18 Ekim tarihinde açılış törenini gerçekleştirilecektir. Ülkemizde yaşanan terör olayı sebebiyle hangi günün kesin olacağı şu an belirlenmemiştir. Hangi gün açılacağı iki ülke bakanlıklarınca belirlenecektir. Ülkemizde yaşanan elim olay sebebiyle görkemli bir açılış yapılamayabilir. İki ülke bakanlığının görüşmelerinin ardından gümrük kapımız araç ve insan geçişine açılacaktır" dedi.

Gümrük kapılarının hizmete hazır olduğunu beyan eden Gürcü heyet, "Gümrük kapımız hizmete hazır bir vaziyette beklemektedir. Açılışın 15- 16 Ekimden sonra olması bizim için uygundur. Ülkenizde yaşanan terör olayı sebebiyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dediler.

Gürcü heyetin ülkelerinden getirdikleri hediyeleri kabul eden Kaymakam Kılıç da karşı tarafa hediye sundu. Görüşmelerin ardından heyet, Çıldır'dan ayrıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aktaş Sınır Kapısı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement