Aktif Akademi Diyarbakır'da Eğitim Düzenleyecek - Son Dakika
Eğitim

Aktif Akademi Diyarbakır'da Eğitim Düzenleyecek

Aktif Akademi Diyarbakır\'da Eğitim Düzenleyecek

Aktif Akademi Eğitim Merkezinin Drama, Mental Aritmetik, Zekâ Oyunları, Eğitimleri 27-28 Eylül tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenecek.

22.09.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konu hakkında açıklama yapan Aktif Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Halim Ulaş, Türkiye'de tüm illerde öğretmenlere yönelik olarak drama, mental aritmetik, zekâ oyunları, anlayarak hızlı okuma, orff, zihin haritaları, eğlenceli matematik eğitimleri düzenlendiğini belirtti.

Diyarbakır'da bu eğitimlerin 27-28 Eylül tarihlerinde yapılacağını ifade eden Halim Ulaş, eğitimimize gençlerimizin ve öğretmenlerimizin katılımlarını beklediğini ifade etti. Onların eğitimine bir nebze olsun fayda sağlamak, daha sağlıklı ve mantıklı karar vermelerinde kendilerine yol göstermek istediklerini söyledi.

DRAMA

Aktif Akademinin Diyarbakır'da gerçekleştireceği eğitimler şu şekilde belirtildi: Eğitimde öğrenen merkezli yaklaşımların oldukça önemli olduğu görüşü günümüzde neredeyse tüm eğitimciler tarafından kabul edilmektedir. Öğrenen merkezli yaklaşımlardan birisi de dramadır. Drama bireyin kendini tanıdığı, düş gücünü sınırsız kullandığı ve yaşam ile okul konularını birleştirebildiği bir yöntemdir. Drama bireye kendi problemlerini çözebilmesinde özgün, işe yarar çözüm seçenekleri sunarken, yaparak yaşayarak öğrenmeyi de sağlar.

MENTAL ARİTMETİK

Dünyada uzun süredir uygulanan, ülkemizde ise son zamanlarda hızla yayılan bir eğitim uygulaması: Mental Aritmetik… Mental aritmetiği uzmanlar "abaküs temelli zihin geliştirme programı" olarak tanımlıyor. Adına Çin abaküsü veya soroban denilen abaküs üzerinde çocuklar matematiksel işlem yapmayı öğreniyorlar. Bu sistemle işlem yapmayı öğrenen çocuklar zamanla bize çok karmaşık gelen toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini zihinden yapabiliyorlar. Ancak uzmanlar dışarıdan bakıldığında bir matematik kursuymuş gibi gözüken bu sistemin hiç de böyle olmadığını belirtiyor.

ZEKÂ OYUNLARI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "değişimin nesnesi değil öznesi olmak için zeka oyunları" fikri çerçevesinde ortaokul programına aldığı ders: Zeka Oyunları. Biz de okullarımızda uygulandığı halde pek bilinmeyen bu dersi mercek altına aldık ve sizin için öz bilgiler derledik. Aslında zihnimizi harekete geçiren, yeni fikirler oluşturmamızı sağlayan her türlü etkinliğe zekâ oyunu diyebiliriz. Ancak okullarımızda uygulanan daha doğrusu öğretmen yetersizliği nedeniyle tam uygulanamayan zekâ oyunları dersinin içeriği oldukça etkili ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan oyunlardan oluşuyor.

Aktif Akademi, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Halim ULAŞ yönetiminde, Türkiye'de öğretmenlere yönelik olarak;
1-DRAMA
2-MENTAL ARİTMETİK
3-ZEKA OYUNLARI
4-ANLAYARAK HIZLI OKUMA
5-ZİHİN HARİTALARI
6-EĞLENCELİ MATEMATİK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Aktif Akademi Diyarbakır'da Eğitim Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement