Akyazı ve Karasu'da Elektrik Kesintisine Tepki - Son Dakika
Güncel

Akyazı ve Karasu'da Elektrik Kesintisine Tepki

Akyazı ve Karasu\'da Elektrik Kesintisine Tepki

Sakarya bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle arıza yüzünden geçen salı gününden bu yana Karasu İlçesi'nin tamamı, Sinanoğlu Beldesi ile 120 mahalleye elektrik verilememesine, halk tepki gösterdi.

01.01.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle arıza yüzünden geçen salı gününden bu yana Karasu İlçesi'nin tamamı, Sinanoğlu Beldesi ile 120 mahalleye elektrik verilememesine, halk tepki gösterdi. Akyazı İlçesi'nde elektrik şirketinin müşteri hizmetleri binasının camı kırılarak yakılmak istenirken, Karasu ilçesinde de vatandaşlar protestoda bulundu.

İki gündür elektrik verilemeyen Karasu ilçesinde, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Karasu İşletmesi önünde toplananlar, protesto gösterisi yaptı. Protestoya siyasi parti ilçe başkanları da katıldı. İlçedeki SEDAŞ bürosu önünde toplanan Karasulular, düdük çalarak kesintiler nedeniyle tepki gösterdi. Ak Parti, MHP ve CHP ilçe başkanlarının da katıldığı protesto gösterisinde şu açıklama yapıldı:

"Faturanızı aksattığınızda korkusuzca gelip elektriğinizi kesen bu kurum dün gece neredeydi? 186 numaralı telefona ulaşmak mümkün olmadı! Hiçbir muhatap çıkıp da elektriğimizin neden kesildiğini bile açıklama gereği duymadı! Kimse sağlıklı bilgi alamadı. SEDAŞ kışın ortasında evinde doğalgaz kullanan insanlarımızı mağdur etti. Kurumun yaptığı en iyi şey tahsilattır. Biz bugüne kadar SEDAŞ'a bir kuruş bile borcu olmayan insanlar olarak adam gibi hizmet edilmesini istiyoruz."

AKYAZI'DA SALDIRI

Yaklaşık 70 mahallede elektrik kesintisinin olduğu Akyazı ilçesinde ise elektrik kesintilerine tepki gösteren bir vatandaş SEDAŞ Müşteri hizmetlerine saldırıp yakmak istedi. Elektrik kesintilerine sinirlenen kimliği öğrenilemeyen bir kişi Ada Caddesinde bulunan Müşteri Hizmetleri binasına gelerek önce Kapı ve camları kırdı. Öfkesini alamayan saldırgan daha sonra binayı yakmak istedi.Olayı gören Sedaş çalışanları vatandaşı etkisiz hale getirdiler. SEDAŞ yetkililerinin saldırgan kişiden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Bu arada Sakarya  Elektrik Dağıtım A.Ş. kar yağışı nedeniyle Sakarya ve bölgesinde 1 ilçe 1 belde ile 130 mahalleye elektrik verilemediğini açıkladı. - Akyazı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akyazı ve Karasu'da Elektrik Kesintisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement