Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz; - Son Dakika
Yerel

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz;

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz;

Çorum Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu söyledi.

07.02.2013 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu söyledi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Konya TV'de yayımlanan "Gündem Özel" programının canlı yayın konuğu oldu. Eyvaz, programda göreve geldiği günden itibaren bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alaca'nın dünyanın eski medeniyetlerinden Hititlerin toprakları üzerinde olduğunu dile getiren Eyvaz, ilçenin Anadolu medeniyetlerine beşiklik ettiğini belirtti.

Görev geldiklerinde ilk olarak Alaca şehir stadyumunu ele aldıklarını dile getiren Eyvaz, "Gençlerin en büyük taleplerinden birisi burasının bakımı oldu. Kış aylarında maçlar oluyordu burası kullanılamıyordu. 800 bin TL'lik bir maliyetle stadyumu yeniden yaptık. Daha sonra biz belediye olarak buraya kilittaşı, yürüyüş parkurları yaptık. Daha önce sadece sentetik sahamız vardı. Şimdi ise Alaca Şehit Nedim Tuğaltay Lisesine, Denizhan YİBO'ya ve Günhan parkının içine çim saha yaptık. Spora ulaşılabilirliği sağladık. Spor yapılacak kadar yeterince altyapı oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi.

İlçe halkının spora ilgili olduğunu, okullarda spora yoğun bir ilginin gösterildiğini dile getiren Eyvaz, yaz aylarında futbol okulları ve turnuvalar düzenlediklerini hatırlattı.

Belediyenin mali yapısına da değinen Eyvaz, şuanda belediyenin personeline borcu olmadığını, kamuya olan borçlarını ise azalttığını kaydetti.

Alaca belediyesi olarak yaptıkları alt yapı çalışmalarını da değinen Eyvaz, şunları kaydetti;

"Göreve geldiğimizde ilk olarak Telekom hatlarını yer altına aldı. Bu çalışma nedeniyle o yıl istenilen düzeyde yol çalışması yapamasak da sonraki yıllarda ciddi oranda yol çalışmamız oldu. 2009 yılında 35 bin metrekare kilit taşı, aynı yıl 7 bin ton asfalt dökmüşüz bu asfaltı Çorum Belediyesi vasıtasıyla döktük. Buradan onlara da teşekkür ediyorum. Uzun yıllar sonra Alaca'yı sıcak asfaltla buluşturmuş olduk. 2010 yılında 62 bin metrekare kilittaşı döşedik, o yıl sıcak asfaltımız olmadı. 2011 de 48 bin metrekare kilittaşı döşedik. 2012 yılında rekor kırdık; 120 bin metrekare kilittaşı, aynı zamanda da 15 bin ton sıcak asfalt döktük. Sıcak asfalt dökmeye de devam edeceğiz. Çünkü artık Alaca'ya sıcak asfalt tesisi kuruldu bizde ona öncülük ettik.

Alaca Belediyesinin imarı eski biraz. Bu dönemde Alaca'nın hali hazırını yaptırdık. İller Bankası'nın desteğiyle hibe aldık. İmar planı da yapılabilecek. Alaca'da imar planının yenilenmesi gerekiyor. Yeni çevreyolu geçtiğinden Alaca'nın kullanım alanı biraz değişti. Ona uygun olarak yeni imar planı yapılması gerekiyor. Bunu da İller Bankasından yapacağız. Bugüne kadar 265 bin metrekare kilittaşı döşemişiz. 21 bin tondan fazla asfalt dökmüşüz. Kanalizasyonda 26 bin 995 metre tüm kanalizasyon çalışması yapmışız. Buralara da ciddi paralar harcadık. Yol medeniyettir. Alaca gelişmeye devam ediyor. Oturumumuz çok geniş. Düz bir alanda olduğumuz için rahatlığın karşılığında yollarımız geniş, ulaşımımız rahat, yaşamımız rahat. Bizde tabii ki bunları yapacağız" diye konuştu.

Çöplerin ber tarafı ile ilgili ilgide yeni çalışmalarının bulunduğunu anlatan Eyvaz, "Çöple alakalı vahşi depolama yapıyoruz ancak bundan vazgeçiyoruz. Çorum belediyeler birliği üyesiyiz. Bir çalışmamız var bu yıl ihalesi yapılacak. Geri dönüşüm alanlarına götüreceğiz çöplerimizi. Bunun yanı sıra Alaca'da başıboş hayvan sayısı fazlaydı. Payvan barınağı yaptık. Çok güzel de bir tesis oldu. Hayvanları toplayıp orada barındırıyoruz. Kısırlaştırma işlemi yaptırıyoruz. Vatandaşlarımızdan güzel tepkiler aldık bununla ilgili" diye konuştu.

Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Eyvaz, "Doğalgaz şuanda Alacalı en çok merak ettiği konu. Alaca'da hava kirliliğiyle ilgili bir ölçüm yaptırdık. Daha sonra bizden 3 bin abone istediler ve halkımızla toplantılar yaptık. Halkımız bize teveccüh gösterdi 3600 abone topladık ve vatandaşlarımız doğalgaz parasını yatırdı. Bu aşamadan sonra Enerji Bakanlığına 400 ilçe de başvurmuş doğalgaz talebiyle. Daha sonra da hepsine verilemeyeceğine göre bir liste çalışması yaptılar. Bu çalışma içerisinde varız. Biz 18. sıradayız. Bakanlığın gündemindeyiz artık. Tabi biz biran önce bunun ihalesi yapılsın, hat döşensin istiyoruz. Çünkü biz kiminle konuşsak 'şunları söyledik, bunları yaptık' diyoruz ancak daha sonra 'tamam da başkanım doğalgaz ne olacak' diye soruyorlar. Biz şimdi tüm gayretimizle ona uğraşıyoruz. Tüm yoğunlaşmamız, gündemimiz doğalgaz üzerine. Bunu herkes gösteriyor. Bizimle birlikte sürece dahil olan ilçelerden de kimse doğalgaz almış değil. Önümüzdeki sezonda olacağına inanıyoruz. Nasıl bu zamana kadar yüksekokul, TOKİ, içme suyunu hallettiysek bunu da inşallah halkımızın duası, arkadaşlarımızın gayretiyle halledeceğiz" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement