Alanya'da 1 Nisan Denize Girme Günü İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Alanya'da 1 Nisan Denize Girme Günü İlan Edildi

Alanya\'da 1 Nisan Denize Girme Günü İlan Edildi

Alanya İlçesinde, 1 Nisan 'Deniz Mevsimi Açılış Günü' olarak kutlandı.

01.04.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya İlçesinde, 1 Nisan 'Deniz Mevsimi Açılış Günü' olarak kutlandı. Dünyada şaka günü olarak kutlanan 1 Nisan'da bir araya gelen Alanyalı işadamları denize girdi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Servet Sipahioğlu tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde, Damlataş Plajı'nda bir araya gelen işadamları denize girdi. Geçen yıl ilki düzenlenen 'Deniz Mevsimi Açılış Günü' nedeniyle etkinliğe Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ve MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar da izleyici olarak katıldı.

Servet Sipahioğlu, insanların birbirine değişik şekilde şaka yaptığı 1 Nisan'ın aslında çeşitli kaynaklardan yapılan araştırmalara göre Müslümanların katledildiği gün olduğunu belirterek "1 Nisan, Endülüs Müslümanlarının, 15'inci yüzyılın sonlarında Haçlı Ordusu tarafından İspanya'da katledildiği gündür. Asırlardır bu kandırmaca günü süregelmiştir. Fransızlar ise bu günü 'aptallar günü' ilan etmiştir. Ancak, biz 1 Nisan'ı, deniz mevsiminin başlangıcı olarak kutlamak istedik. Gelecek yıllarda 1 Nisanı 'denize girme günü' olarak tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'da 1 Nisan Denize Girme Günü İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement