Alanya'da Oda Başkanlarından Turizme Destek Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Alanya'da Oda Başkanlarından Turizme Destek Çağrısı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in ev sahipliğinde bir araya gelen oda başkanları, turizm sektöründe son dönemde yaşanan olumsuzlukların aşılabilmesi için hükümet ve yerel yönetimlerden destek istedi.

21.06.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in ev sahipliğinde bir araya gelen oda başkanları, turizm sektöründe son dönemde yaşanan olumsuzlukların aşılabilmesi için hükümet ve yerel yönetimlerden destek istedi.

Alanya'da 10 oda başkanı sezonu değerlendirmek için ALTSO'da bir araya geldi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, toplantının ardından oda başkanları adına yaptığı açıklamada, Alanya'da turizm, inşaat ve tarım sektörlerinde zor bir süreçten geçildiğini söyledi.

Oda başkanları olarak üyeleriyle sürekli toplantılar yapıp, görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Şahin, "Çok olumlu geri dönüşler oldu ancak maalesef krizin boyutları bizlerin ortak bir deklarasyon yapıp, esnafın sesini daha yüksek duyurmaya yönlendirdi. Krizi aşmak için radikal adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Ortak mutabakata dönüştürdüğümüz taleplerimizi Alanya Belediye Başkanımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ilgili bakanlarımızı ziyaret edip anlatacağız. Bizler dahil herkes elini taşın altına koymalı." diye konuştu.

Şahin, Rusya ile yaşanan gerginlik, terör olayları ve Suriye'deki ortamın rakip ülkeler tarafından avantaja dönüştürüldüğünü bildirdi. Aleyhlerine dönüşen bu durumu düzeltmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Şahin, "İlçemizdeki yabancı ortaklı şirketlerle istişare ettik. Keza MENA ülkelerinden 300 kadar gazeteci ve acenteciyi ilçemizde ağırladık. Toplantılarımızda Alanya'da yaşayan Ruslarla beraberlik içerisinde yaşadığımızı anlattık." ifadelerini kullandı.

Hükümetin turizmciye destek paketini de olumlu bulduklarını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"SGK prim kolaylığının kapsamı genişletilmeli. Kışın kapalı olan tesislerin, esnafımızın SGK primlerinin alınmaması ve ötelenmesi desteği Bağ-Kur'luları da kapsamalı. Keza kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesini istedik. Yani memurlarımıza faizsiz kredi verilmesini tekrar talep edeceğiz. Tatile gelmek istiyor memur ama parası yetişmiyor. Bu memurlara faizsiz kredi sağlanırsa onlar da rahatça tatile çıkabilir. THY'nin Avrupa'dan Antalya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na direkt uçması için talepte bulunduk. Bunu talep etmiştik daha önce tekrardan talepte bulunacağız. Esnaf kredi kooperatiflerinin bütçelerinin artırılmasını istedik. Bir de kooperatife borcu olan esnafımızın borçlarının ötelenmesini istiyoruz. Açıkçası afet zamanı esnafa ne uygulanıyorsa şimdi biz onun esnafa uygulanmasını istiyoruz. Bunların hepsini hükümetimizden talep edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Alanya'da Oda Başkanlarından Turizme Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement