Alanya'daki İsveçliler, 4 Yıldır Sahilde Sabah Sporu Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Alanya'daki İsveçliler, 4 Yıldır Sahilde Sabah Sporu Yapıyor

Alanya\'daki İsveçliler, 4 Yıldır Sahilde Sabah Sporu Yapıyor

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan ve tatile gelen İsveçli'ler, yaklaşık 4 yıldır sosyal medya üzerinden sözleşip deniz kıyısında birlikte sabah sporu yapıyor.

20.05.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan ve tatile gelen İsveçli'ler, yaklaşık 4 yıldır sosyal medya üzerinden sözleşip deniz kıyısında birlikte sabah sporu yapıyor.

Alanya'da yerleşik İsveçli'lerin yaklaşık 4 yıl önce başlattığı sabah sporu etkinliği, sosyal medya üzerinden oluşturulan grupla geniş kitlelere ulaştı. Bir süre sonra, ilçeye tatile gelenlerle çeşitli yarışmalar için kente gelen İsveçli sporcuları da etkinliğe davet eden grup, sabah erken saatte buluşup Damlataş sahiline gidiyor. Buradaki alanda koşu, yüzme, aerobik ve yoga hareketleriyle güne başlayan İsveçli'ler, haftanın 4 günü öğleye kadar spor aktivitelerini devam ettiriyor.

'TURKİET' ADINI VERDİLER

Yaptıkları etkinliğin insanı zinde ve sağlıklı tutmanın en iyi yolu olduğunu belirten yerleşik İsveçli 37 yaşındaki Wilmer Melker, gruplarının sadece İsveç vatandaşlarından oluştuğunu söyledi. Alanya'ya 13 yıl önce ailesiyle tatile gelmeye başladığını ve daha sonra yerleştiğini belirten Melker şunları söyledi:

"Burada tatile gelen sporcu veya spor yapmayı seven İsveçli'lerle buluşarak bu aktiviteyi 4 yıldır gerçekleştiriyoruz. Gruba İsveç dilinde 'Türkiye' anlamına gelen 'Turkiet' adını verdik. Aramızdaki profesyonel sporculardan öğrendiğimiz hareketlerle hem güne daha zinde başlıyoruz, hem de kendi ülke vatandaşlarımızla Alanya'da güzel, beraber bir şeyler yapma fırsatı buluyoruz."

'GRUBU DAHA DA GENİŞLETMEK İSTİYORUZ'

Bu yıl aralarına, milli sporcuların da olduğu ve sağlıklı yaşam için kurulan 'if' üyelerinin de katıldığını anlatan Wilmer Melker, "Onlar 1 haftalık tatilin ardından ülkelerine dönüyor. Biz burada kalanlar ise sezon içerisinde ilçeye gelen İsveçli'lerle yine buluşarak spor yapmak istiyoruz. Bu spor grubumuzu daha da genişletmek istiyoruz. Dışarıdan gelen spor gönüllülerine de kapılarımız açık olacak" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'daki İsveçliler, 4 Yıldır Sahilde Sabah Sporu Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement