Alanya'ya Ortodoks Kilisesi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Alanya'ya Ortodoks Kilisesi Yapılacak

Alanya\'ya Ortodoks Kilisesi Yapılacak

Pisidia Metropoliti Sotirios Trambas, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapmayı düşündükleri Ortodoks kilisesi için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den yardım istedi.

21.04.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pisidia Metropoliti Sotirios Trambas, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapmayı düşündükleri Ortodoks kilisesi için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den yardım istedi.

Pisidia Metropoliti Sotirios Trambas, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret ederek tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde her ay düzenledikleri ayin için belediyeden yıl sonuna kadar toplu izin istedi. Başkan Yücel de belediyenin izin vermesinde bir sorun olmadığını ancak İlçe Emniyet Müdürlüğünden izinlerin aylık alınabildiğini söyledi.

Alanya'nın kapatılan Mahmutlar Belediyesi'nin daha önce kilise yapılması için meclis kararı aldığını ifade eden Trambas, Başkan Yücel'e bu konuda nasıl bir yol izleyebileceklerini sordu.

Metropolit Trambas, her ay Alanya'ya gelerek yerleşik Ruslara dini hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bir kilise olması halinde Ruslar'ın Alanya'ya daha çok geleceğini düşünüyorum.Alanya'ya kilise yapma kararı 30 yıl önce alındı. Ancak izin alabilirsek şimdi yapmayı düşünüyoruz. İhtişamlı bir kilise olmayacak. İnsanları biraraya toplamak için basit görünümlü bir yapı olacak."

Başkan Yücel de yerel seçimlerden sonra mahalle olan Mahmutlar'ın 5 kilometre kuzeyinde tahsis edilen arsaya kilise yapılması için yardımcı olacağını kaydetti.

Başkan Yücel, kilise için yardımcı olacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 'Herkes kendi inancı doğrultusunda ibaret edebilecek' demiştir. Biz de atalarımızın izinde gittiğimize göre, hangi dine inanırsa inansın herkesin ibadetini özgürce yapmasında bizim için bir sakınca yok." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'ya Ortodoks Kilisesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement