Alanya'yı Besleyen Hat Sayısı 2 Katına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Alanya'yı Besleyen Hat Sayısı 2 Katına Çıktı

Alanya\'yı Besleyen Hat Sayısı 2 Katına Çıktı

Alanya’ya son bir yılda 35 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapan Akdeniz EDAŞ, son olarak Mahmutlar Mahallesinde bulunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Trafo Merkezine (TM) bağlanmak üzere yeni alternatif hatlar yaptı.

28.06.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'ya son bir yılda 35 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapan Akdeniz EDAŞ, son olarak Mahmutlar Mahallesinde bulunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Trafo Merkezine (TM) bağlanmak üzere yeni alternatif hatlar yaptı. Yaklaşık 5 ay süren zorlu bir çalışmanın sonunda hatların yapımını bitiren Akdeniz EDAŞ, hatların devreye girmesiyle birlikte alternatif hat sayısını artırdı. Mevcut 17 ENH'yi yeni yapılan 10 devre ENH ile birlikte 27'e çıkarmış olacak.

GELECEK 10 YILI RAHATLATACAK

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Akdeniz EDAŞ Yatırım Direktörü Ufuk Okul, "Yaklaşık 5 aydır zorlu bir sürecin sonunda tamamlanmış olan Mahmutlar TM Alanya merkez çift devre ENH finalini yapıyoruz. Buradaki çalışmalar bitti. İlerleyen günlerde planlı kesintiler yaparak hattımızı Mahmutlar TM'ye bağlayacağız. Böylelikle Alanya'ya yeni dağıtım hatları kavuşturmuş olacağız. Bu arada eş zamanlı olarak Konaklı'dan Alanya'yı besleyen trafo merkezini de devreye alma çalışmalarımız başlayacak. Alanya şehir merkezinin TEİAŞ'a ait trafo merkezlerinden beslenen hat sayısı, bu hatlar ile birlikte nerdeyse 5 ay içinde iki katına çıkacak. Bu hatların bağlanması ile Alanya'da uzun yıllar ciddi bir sorun yaşanmayacağını, önümüzdeki 10 yılda aşırı yüklemeden dolayı sorun olmayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

YAZ PUANTLARINA İLAÇ OLDU

Çalışmaları inceleyen Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa ise "Akdeniz EDAŞ olarak son bir yılda 35 milyon TL'yi aşan tesisleri yaparak devreye alma noktasına geldik. Bilindiği gibi Alanya'nın kış ve yaz nüfusu çok farklılıklar gösteriyor. Bu da bizim tüketimlerimizi etkiliyor. Kış puantlarında besleme hatları yeterli olabiliyordu. Ancak yaz ayları tüketim neredeyse 2 katından fazla olabilmektedir. Bu hatları alternatif beslemede de kullanabiliriz. Bu hatlar yazın aşırı yüklemelere ilaç olacak. Alanya'da yaz aylarında enerji kesintilerini minimum seviyeye düşürecek olan bu çalışmaları yapan Akdeniz EDAŞ'a Genel Müdürü Murat Yiğit ve Yatırım Direktörü Ufuk Okul'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'yı Besleyen Hat Sayısı 2 Katına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement