Alaşehir'deki Çiftçilere Eğitim Verildi - Son Dakika
Ekonomi

Alaşehir'deki Çiftçilere Eğitim Verildi

Garanti Bankası’nın, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) işbirliğiyle çiftçilere yönelik başlattığı "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında verilen eğitim tamamlandı.

26.12.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası'nın, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) işbirliğiyle Manisa'nın Alaşehir ilçesinde çiftçilere yönelik başlattığı "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında verilen eğitim tamamlandı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "Tarımın Destekçisi, Üreticinin Garantisi" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, yörede çiftçilik yapan aile işletmelerinde çalışanların ihtiyaç duyduğu 11 konuda, 3'er saatlik eğitimler verildi.

Eğitimlerin sonucunda, tarımsal işletmelerin yönetilmesi ve girişimcilik konularında farklı bakış açıları kazanan iş yeri sahiplerine sertifikaları takdim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, yöreye ve yetiştirilen ürüne göre farklılaşan eğitimlerle, çiftçilerin kişisel gelişimini, mesleki bilgi ve girişimcilik yeteneği geliştirmesini, tarımsal işletmelerin finansmanı konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Aile işletmeciliği ve modern tarım işletmelerinin artmasını, ekonomik ve kırsal kalkınmada ana etmenler arasında kabul ediyoruz. Finansal destekler kadar, kişisel gelişim ve mesleki eğitimlerin de sektör için önem taşıdığına inanıyoruz. Kırsal kalkınmada temel faktörün, insanın bilgi ve donanımın güçlenmesine bağlı olduğu gerçeğinden hareketle, Alaşehir'de eğitim projesini başlattık. Valilik, Kaymakamlık, Ziraat Odaları gibi yerel kurumlarla işbirliği yaptık, projenin sonunda çiftçilere katılım ve başarı sertifikası verdik. Benzer eğitimlere, önümüzdeki dönemde farklı bölgelerimizde de devam edeceğiz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Alaşehir'deki Çiftçilere Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement