Alaşehir'e Sondaj Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'e Sondaj Hamlesi

Alaşehir\'e Sondaj Hamlesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir’e verdiği sondaj sözünü tutuyor.

19.07.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir'e verdiği sondaj sözünü tutuyor. Çarıktekke ve Örencik mahalleleri ile başlayan sondaj hamlesi, Gülenyaka ve Serinyayla mahalllesi ile devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki vatandaşları yeterli ve kaliteli içme suyuna kavuşturmak için başladığı sondaj atağında hız kesmiyor. MASKİ, Alaşehir'i yeterli suya kavuşturmak için verdiği sözü tutarak yeni sondaj kuyuları açıyor. MASKİ ekipleri, Örencik ve Çarıktekke mahallelerinden sonra Gülenyaka ve Serinyayla'daki sondaj çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Her iki mahallede açılacak kuyular için teknolojik işlem gerçekleştirilmeden önce su girişim yerlerinin tespiti için yapılan jeofiziklog alımları tamamlandı.

Taşıma su çilesi son bulacak

MASKİ'nin Serinyayla mahallesinde yaptığı sondaj çalışmasıyla birlikte, su sıkıntısı çeken ve suyu taşıma yoluyla kullanan mahallelinin sorunu da son bulacak. Mevcut içme suyu kaynağının aşırı sıcaklık nedeniyle kurumasının üzerine çalışma başlatılan mahallenin, 180 metre derinliğindeki sondaj kuyusu açma işleminde ekipler 50 metreye kadar ulaşarak işlemi sürdürüyor.

Yeraltı kaynak sularına destek

MASKİ, ilçenin Gülenyaka mahallesinde ise yeraltı kaynak sularını desteklemek amacıyla sondaj çalışması yapıyor. Kuyu açma işlemleri için gerekli olan numune alımı, MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'ndan Jeofizik Mühendisi Serbay Sümer tarafından gerçekleştirildi. Delgi işlemi tamamlanan sondaj, borulamanın ardından kompresör yardımıyla faaliyete alınacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'e Sondaj Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement