Alaşehirli Minik Çevrecilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Alaşehirli Minik Çevrecilerden Örnek Davranış

Alaşehirli Minik Çevrecilerden Örnek Davranış

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Bahattin Güçer isimli bir vatandaş tarafından başlatılan "Çevremizi Temiz Tutalım, Hayata Katkıda Bulunalım“ kampanyası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklardan gönüllü olarak mahalle çevre temizlik ekibi kurdu.

23.10.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Bahattin Güçer isimli bir vatandaş tarafından başlatılan "Çevremizi Temiz Tutalım, Hayata Katkıda Bulunalım" kampanyası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklardan gönüllü olarak mahalle çevre temizlik ekibi kurdu.

Alaşehir'de 10 minik çevreci, kendi mahalleri olan Yenice Mahallesi Reddi İlhak Caddesi üzerinde temizlik çalışması yaptıktan sonra dikkat çekmek amacıyla, Cumhuriyet Meydanı ve sevgi yolu üzerinde de çevre temizliği yaptılar. Bahattin Güçer, sokakta oynayan miniklerin arasında dostluğu, kardeşliği geliştirebilmek için böyle bir girişim başlattığını belirterek, "Mahallemizde kurduğumuz çevre temizlik ekibi ile önce mahallemizi temiz tutmayı, daha sonra sayımızı artırarak, tüm Alaşehir'i kapsayacak şekilde çalışma yapmayı planlıyoruz. İlk etapta haftada bir gün çalışma yapacağız. Zaman içerisinde miniklerimiz zaten bu bilince ulaşacak ve kendiliğinden sürekli hale gelecektir. 'Çevreyi temiz tutalım hayata katkıda bulunalım' sloganıyla çıktığımız yolda, bize destek veren miniklerimizin ailelerinden gerekli izinleri aldık. Ailelerimiz ve miniklerimiz bu çalışmadan çok memnuniyet duydular. Amacımız hem çocuklarımızı birbirleriyle kaynaştırmak,yeni arkadaşlar kazanmak,sosyal aktivitelerini geliştirmek, en önemlisi de çevre bilinci kazandırmak. Miniklerle yapılan çevre temizlik çalışmalarında bende beraber çalışacağım. Benim gibi emeklilerin kahve köşelerinde ömür çürütmek yerine, bu tür sosyal etkinliklerde görev almalarını istiyoruz." dedi.

Çevreciler, cadde ve sokaklarda bulunan çöp, kağıt, cam şişe gibi malzemeleri toplayarak ayrıştırıp, ait oldukları kutulara atıyorlar. İlk etapta Yenice Mahallesi'nden başlayan etkinliğin her mahalle kendi arasında örgütlenip, tüm Alaşehir'e yayılması planlanıyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehirli Minik Çevrecilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement