Ali Fuat Yılmazer'in Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Ali Fuat Yılmazer'in Hakaret Davası

Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları ile Hrant Dink Cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan yargılanmasına devam edildi.

10.09.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları ile Hrant Dink Cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmaya, sanık Ali Fuat Yılmazer başka suçtan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden getirilerek hazır bulundu. Müşteki Erdoğan'ın avukatı ile sanığın avukatı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada ifade veren sanık Yılmazer, iki televizyon programında yaptığı konuşmalar üzerine hakkında hakaret suçlamasında bulunulduğunu belirterek, "Ben defalarca bu programları izledim, dinledim. Bir tane bile hakaret olarak değerlendirilebilecek sözüm yoktur" dedi.

Basın ve yayın organlarında yayımlanan bilgilerle hakkında iddianame düzenlendiğini öne süren Yılmazer, "Haricen derlenen bilgilerdir. Bunları kabul etmiyorum. 'Başbakan'ın talimatları doğrultusunda tutuklama yaptık' gibi bir beyanım olmamıştır. Bir sonraki programda da böyle bir ifade kullanmadığımı belirttim" diye konuştu.

Yılmazer, o dönemde terörle mücadele kapsamında koruması olan biri olduğunu ve tam o sırada korumasının kalktığını ifade ederek, baskı yapılmaya ve hedef gösterilmeye başlandığını ve kendisi hakkında basında asılsız haberler yapılmaya başlandığını iddia etti. Bunları açıklığa kavuşturmak ve kendisini savunmak için söz konusu televizyon programlarına katıldığını ve açıklamalarda bulunduğunu belirten Yılmazer, bu açıklamalarında hakaret kastının olmadığını öne sürdü.

-"İddianameyi görmedim henüz"

İfadesinin ardından sanık Yılmazer, hakime, "İddianameyi görmedim henüz. İddianamede tırnak içinde benim bizzat ağzımdan çıkmış ifadeler var mı?" diye sordu. Hakim de iddianamenin bir bölümünü okudu.

Bunun üzerine sanık Yılmazer, o dönemde 7 Şubat'taki olayla ilgili ( MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması) 'Bunlar hükümete komplo kurmuş' algısı yürütüldüğünü, kendisinin de söz konusu programda süreçten Başbakanın haberinin olduğunu, her aşamada bilgi verildiğini ve izni dışında iş yapılmadığını söylediğini anlattı.

Hakim, eksikliklerin giderilerek dosyanın bilirkişiye gönderileceği belirterek, duruşmayı erteledi.

-İddianamede

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ali Fuat Yılmazer'in 19- 22 Mart 2014 tarihlerinde katıldığı televizyon programında yaptığı konuşma sırasında, kamuoyu önünde tartışılan soruşturmalarla ilgili şüphelinin oluşturduğu algının, müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın onur ve şerefini zedeleyici mahiyette olduğunun değerlendirildiği belirtilerek, bu durumun TCK'nın 43. maddesinde düzenlenen zincirleme suç kapsamında olan "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu oluşturduğu, şüphelinin bu suçtan yargılanıp cezalandırılması istenmişti.

Davanın 29 Nisan'da yapılan ilk duruşmasında da sanık Ali Fuat Yılmazer iddianameyi okumadığını, dava hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını daha sonra savunma yapacağını söylemiş, Yılmazer'in avukatı da savunma yapmaları için mahkeme hakiminden süre talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali Fuat Yılmazer'in Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement