Ali Orhan İlkkurşun Öykam'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ali Orhan İlkkurşun Öykam'da Anıldı

Ali Orhan İlkkurşun Öykam\'da Anıldı

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılı kutlama etkinliği kapsamında Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde Ali Orhan İlkkurşun anısına düzenlenen çevre konulu tarih, sergi ve müzik etkinliği yoğun ilgi gördü.

05.09.2013 14:22

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı kutlama etkinliği kapsamında Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde Ali Orhan İlkkurşun anısına düzenlenen çevre konulu tarih, sergi ve müzik etkinliği yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında, Ödemişli Ali Orhan İlkkurşun anılarını Ödemiş ÖYKAM Müdürü Prof.Dr. Engin Berber ve yüksek lisans öğrencisi Tülay Gül anlatırken, "Belge ve fotoğraflarla çevre sorunlarının çözmüş örnek Kent Ödemiş" konusunu Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin değindi. TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ve Yeşil Barış ödülünün sahibi Laetitia Liebert de etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Ünlü Yazar Ülkü Başsoy, yaptığı konuşmada "1940'iarın ilk yıllarında, küçüklük ve gençlik yıllarımda babamın yakın arkadaşı Ali Orhan İlkkurşun'u tanımış, onunla konuşmuş, İlkkurşun kutlamalarında onunla birlikte bulunmuş olmanın anı ve onurunu taşımak ve bunları bu akşam sizlerle paylaşmak bana mutluluk veriyor. O zamanların unutamadığım bir olayını, yoksul bir aileden gelmekle hiçbir geliri olmayan ve savaştan sonra işsiz kalan Ali Orhan'a Halkevi'nde verilen düşük maaşlı bir kütüphane sekreterliği görevi nedeniyle babamın duyduğu üzüntü oluşturmuştur" dedi.

Başsoy, çevre deyince akla Türkiye, Avrupa, hatta dünyada başarılarını uygulamalarıyla kanıtlamış Türk çevreci TEMA'nın kurucu Başkanı, Toprak Dede" olarak adlandırılan The Right Livelyhood'u ödülüne layık görülen Hayrettin Karaca'nın da aralarında olduğunu hatırlatarak, "Sayın Karaca, Ödemiş'i ve Belediyemizi kırmayarak 4 Eylül etkinliğimiz için kentimize gelmiştir. Kendisiyle gurur ve onur duyşuyoruz" dedi.

Etkinlikte davetliler, hem Ali Orhan'ın hayat biyografisi hakkında çeşitli bilgilere sahip olurken, aynı zamanda ise caz topluluğunun müziklerini dikkatle dinlediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Orhan İlkkurşun Öykam'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement