Erciyes Üniversitesi Ali Şir Nevai'yi Andı - Son Dakika
Yerel

Erciyes Üniversitesi Ali Şir Nevai'yi Andı

Erciyes Üniversitesi Ali Şir Nevai\'yi Andı

Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü, 'Emir Ali Şir Nevai Anma Programı' düzenledi.

12.03.2015 15:00  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından 'Emir Ali Şir Nevai Anma Programı' gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kayseri Afganistanlı Öğrenciler Temsilcisi Mucib Rahmani gerçekleştirdi. Rahmani konuşmasında Ali Şir Nevai'yi Anma Programı'nın bu sene Erciyes Üniversitesi'nde ilk defa gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız konuşmasında Erciyes Üniversitesi'ndeki yabancı öğrenci yoğunluğuna değindiği konuşmasında yabancı öğrenciler için gerçekleştirilen organizasyonlara dikkat çekti. Yıldız; "Bir yıl içerisinde uluslararası öğrencilerimizle bir takım sosyal, kültürel ve akademik aktiviteler içerisindeyiz. Erciyes Üniversitemiz uluslararası öğrenciler açısından oldukça renkli bir üniversite. Bu program da Afganistanlı öğrencilerimiz tarafından düzenledi." şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Öğretim üyelerine ve öğrencilerine Emir Ali Şir Nevai hakkında bilgiler aktaran Afganistan Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alim Labib; "Ali Şir Nevai 15. yüzyılın edebi, kültürel hem de siyasal anlamda önemli bir şahsiyetidir. Ayrıca devlet adamı olarak da edebiyata ve kültüre büyük hizmetler yapmıştır." dedi.

Programda konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Ali Şir Nevai ve Kaşgarlı Mahmut gibi şairlerin Türk dilinin bugüne gelmesinde önemli köşe taşları olduğuna değinerek; Ali Şir Nevai ve Kaşgarlı Mahmut'un eserleri hakkında bilgi verdi.

Programda Afganlı Sanatçı Daut Çavuş da Afganistan müzik eserlerinden oluşan bir konserle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciyes Üniversitesi Ali Şir Nevai'yi Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement