Aliağa'da Sökümü Yapılacak Geminin Tehlikeli Atık Taşıdığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Sökümü Yapılacak Geminin Tehlikeli Atık Taşıdığı İddiası

Geminin sökümünü yapan şirketin genel müdürü Önal: "Belge, bilgi ve kanıt olmadan gemi hakkında iddialarda bulunan kişi ve sivil toplum kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

08.02.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu'nun radyoaktif ve tehlikeli atık barındırdığı iddiasında bulunduğu FPSO Kuito gemisinin Aliağa'da söküm işlemini yapan firmanın genel müdürü Kemal Önal, belge ve kanıt olmadan iddialar ortaya atanlara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı incelemenin ardından temiz raporu alarak karaya vurdurulma izni verilen Kuito Gemisi'yle ilgili sökümü gerçekleştiren firmanın genel müdürü Kemal Önal ve gemide radyasyon ölçümü yapan şirketin genel müdürü Hüseyin Kale, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Kemal Önal, yaptığı açıklamada Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bozoğlu'nun gemiyle ilgili "talihsiz ve sorumsuz açıklamalarda bulunduğunu" ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği raporun bu iddialara yanıt verdiğini ifade etti.

Kendilerine yönelik bir "linç girişiminin" sergilendiğini iddia eden Önal, şöyle konuştu:

"Günlerdir kamuoyunu gerçek dışı açıklamalarla meşgul eden Kuito gemisini alnımızın akıyla tesislerimize ve Türk ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu talihsiz açıklamaların ısrarla sürdürülmesinin ardında yatan gerçekleri hukuk çerçevesi içinde yapacağımız mücadele ile öğreneceğiz. Yalan yanlış beyanlarla kamuoyunun kafasının karıştırılmak istenmesinin ve ortada şaibeli bir işlem varmış gibi haberlerin servis edilmesinin altında neler olduğu yakında ortaya çıkacaktır. Belge, bilgi ve kanıt olmadan, gemi hakkında iddialarda bulunan kişi ve sivil toplum kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davalarından alacağımız parayı da kanser tedavisi gören çocuklar için LÖSEV'e bağışlayacağız."

Kuito isimli gemide ölçümleri yapan firmanın genel müdürü Hüseyin Kale ise  Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bozoğlu'nun açıklamalarının bilim dışı olduğunu savundu.

Gemide yaptıkları ölçümde radyasyon doz hızları ve seviyelerinin çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Kale, firmalarının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından radyasyon ölçümleri yapabilme uygunluk belgesine sahip olduğunu Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki ilgili kurumlara akredite olduğunu belirtti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Sökümü Yapılacak Geminin Tehlikeli Atık Taşıdığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement