Aliağa Kent Vizyonu Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Aliağa Kent Vizyonu Toplantıları Devam Ediyor

Aliağa Kent Vizyonu Toplantıları Devam Ediyor

Aliağa Ticaret Odası'nın (ALTO) tarafından başlatılan "Kent Vizyonu Toplantıları" devam ediyor.

25.03.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Ticaret Odası'nın (ALTO) tarafından başlatılan "Kent Vizyonu Toplantıları" devam ediyor.

Aliağa'nın geleceğinin konuşulduğu 'Kent Vizyonu' toplantısının dördüncüsü, Kaymakamlık, Belediye, ilçedeki kurum ve kuruluş yetkilileri ile idare amirlerinin katılımıyla ALTO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, yerel kurumların bir araya gelmesi ile ortak irade oluşturulabileceğini belirterek, şöyle dedi: "Birlikte hareket edebilirsek Aliağa'nın sorunlarına çözüm üretebiliriz. Daha kuvvetli olabilir, bazı uygulamaların lehimize dönmesini sağlayabiliriz. Biz oda olarak kent vizyonu toplantıları ile bu gücü ortaya koymaya çalışıyoruz. İlk önce odamız meclis üyeleri ile bir araya geldik. Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları(STK), köy, mahalle muhtarları ve siyasi parti temsilcileri ile ayrı toplantılarda bir araya geldik. Son toplantıda da Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve ilçenin kurum-kuruluşlarının idari amirleri ile bir araya geldik. Çok yoğun katılımın olmasından ve ilçedeki idari amirlerin Aliağa'nın geleceğini önemsiyor oluşundan dolayı oldukça mutluyuz. Şimdi sırada 7 Nisan 2013'de halk ile buluşacağımız toplantı var. Orada da halkın özgür bir ortamda görüşlerini paylaşmasını sağlamaya çalışacağız."

Toplantı çerçevesinde ilçedeki kamu kurumları yetkilileri, Aliağa'nın mevcut durumu ve geleceği ile ilgili beklentilerini ve sorunlara çözüm önerilerini aktarırken, sağlık ihtiyaçları, çevre kirliliği, altyapı eksiklikleri, kurumlar arası diyalog, STK'ların rolü, şehir trafiğinin düzene girmesi ve buna bağlı ticari alanların genişletilmesi, sosyal yaşam mahalleri konusundaki ihtiyaçlar, ulaşım yapısı, sanayi ve altyapı ihtiyaçları, istihdam konuları, lojistik sektörünün geleceği, Yenişakran'da açılan cezaevinin Aliağa'ya etkileri, sanayinin ilçenin sosyal yaşamına katkısı ve eğitim ihtiyaçları gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca yerel siyasetin, Aliağa'nın ihtiyaçları, menfaatleri ve sorunları söz konusu olduğunda birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Aliağa sanayisinin genel olarak sosyal sorumluluk projelerine katkısının yok denecek kadar az olduğu konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, konu ile ilgili proje koordinatörü Prof. Dr. Meltem Onay tarafından bir rapor oluşturulacağı, bu raporun tüm toplantı süreçlerini de içerecek şekilde hazırlanacağı ve 7 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk toplantısı sonuçlarının da eklenmesiyle, kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa Kent Vizyonu Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement