Alıç Ağacı ile Sohbetler - Son Dakika
Güncel

Alıç Ağacı ile Sohbetler

Türkiye'de bitki sosyolojisi alanının kurucusu Prof. Dr. Hikmet Birand'ın kaleminden Anadolu hikâyesi

22.09.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Bankası Kültür Yayınları, popüler bilim kategorisindeki yayınlarına bir yenisini daha ekleyerek Alıç Ağacı ile Sohbetler kitabını yayıma hazırladı. Prof. Hikmet Birand'ın ünlü eseri; TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğinde okuyucusu ile yeniden buluşuyor.

Doğa aşığı olan Birand'ın kitabı, bir bitki cinsine adı verilen ilk Türk botanikçisi olan Prof. Dr. Tuna Ekim'in değerli sunuş yazısı ve düzenlemeleriyle bir kez daha doğaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bilimsel araştırmalarının yanı sıra botanik bilimini tanıtmakta öncülük yapan Birand, neredeyse yarım yüzyıl önce Ankara'da Dikmen sırtlarında yalnız bir alıç ağacı ile bilge ruhlu bir üniversite hocasının sohbetini kitaplaştırdı. Filozofik ve sade bir anlatımla kaleme alınan kitap, botanik biliminin çeşitli konularının yanında, ülkemizin bölgelerinin floristik yapısını da okuyucuya aktarıyor.

İlk kez 1968 yılında yayımlanan Alıç Ağacı ile Sohbetler'de, bitkilerin yaşadıkları ortam ve birbirleriyle olan ilişkileri, Türkiye'nin bitki örtüsü ve toprak yapısı, erozyon, bitkilerin kara hayatına geçişi gibi oldukça karışık sayılabilecek konular herkesin anlayabileceği sade bir dille anlatılıyor.

Alıç Ağacı'na göre bu sohbetleri okuyanlar Anadolu'yu gezerken bakıp geçtikleri, görmeden geçtikleri manzaraları artık başka bir gözle gözetleyecekler; gördükleri her otun, her çalı ve tek ağacın, taşın toprağın anlattıklarına kulak verecekler ve onlara karşı davranışlarına çekidüzen vereceklerdir.

Alıç Ağacı ile Sohbetler kitabı İş Kültür Yayınları'nın satış noktalarından, bütün kitapçılardan ve internet üzerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alıç Ağacı ile Sohbetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement