Alışveriş Yapmayı Bıraktı 1 Yılda Servet Biriktirdi - Son Dakika
Kadın

Alışveriş Yapmayı Bıraktı 1 Yılda Servet Biriktirdi

Alışveriş Yapmayı Bıraktı 1 Yılda Servet Biriktirdi

Kozmetik, giysi ve lüks alışanlıklara büyük paralar ödediğini fark eden kadın bir yıl boyunca harcama yapmayarak hayatını değiştirdi.

24.01.2017 13:52  Güncelleme: 15:36

Michelle McGagh, 10 yıl boyunca ekonomistlik yapan ama kendi bütçesini planlamakta epey zorluk yaşayan bir kadındı. Borcu olmamasına rağmen, banka ekstrelerinin gereksiz harcamalarla dolup taşıdığını fark etti. Michelle, kendisi bile ihtiyacı olmayan şeylere çok para harcarken, başkalarına nasıl para biriktirebileceklerini anlatmanın inandırıcı olmadığını düşündü.

Tüketicilerin yılın en popüler alışveriş gününde hiçbir şey yapmamalarını teşvik eden tüketici karşıtı hareket olan Buy Nothing Day'ı öğrendi. 1 yıl boyunca sadece zorunlu ihtiyaçlarına para harcamaya ve gereksiz hiçbir şey satın almamaya karar verdi.

Michelle McGagh bu süreçte kendine kurallar koydu. Konut kredisi, sağlık sigortası, hayır kurumlarına yaptığı bağışlar, internet ve telefon, ailesine verdiği destek için yaklaşık 2300 dolar ödemeyi planladı. Sadece zorunlu temel kişisel bakım ürünleri ve yemek malzemeleri satın aldı.

Hayatından spor salonu, restoran, kafe gibi yerlere gitmek, kahve içmek, yeni giysiler, kozmetik ürünleri satın almak, kuaför, taksi, metro kullanımı gibi çoğu lüks ve gereksiz harcamaları çıkardı.

Ulaşım için kendini sıfır bütçeyle sınırladığını belirten Michelle McGagh, her yere bisikletle gittiğini söylüyor.

Sevdiği şeylerden uzak kalarak meydan okumak kolay değildi ancak o bu yolla bankada 23.000 dolar biriktirdi. Ayrıca bu tecrübesini kitap haline getirdi.



Son Dakika Kadın Alışveriş Yapmayı Bıraktı 1 Yılda Servet Biriktirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement