Alkolden Dolayı Ehliyeti Alındı, Sahte Ehliyetle Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Alkolden Dolayı Ehliyeti Alındı, Sahte Ehliyetle Yakalandı

Alkolden Dolayı Ehliyeti Alındı, Sahte Ehliyetle Yakalandı

Adıyaman’da, alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan bir şahıs, başkası adına kullandığı sahte ehliyetle yakalanıp gözaltına alındı.

17.09.2014 13:03

Adıyaman'da, alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan bir şahıs, başkası adına kullandığı sahte ehliyetle yakalanıp gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Y.A.D.'nin alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konuldu. A.G. adındaki şahsa ait ehliyetin üzerinde bulunan vesikalık fotoğrafın üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak yola çıkan Y.A.D., Gaziantep'te takıldığı trafik uygulamalarından hiç şüphe çekmeden geçti. Gaziantep'te onca trafik uygulamasına takılan şahıs, sahte ehliyetle sıkıntı çekmeden yoluna devam ederken, Adıyaman'a arkadaşını ziyaret etmek için geldi. Arkadaşını ziyarete gelen şahıs, daha sonra tekrar Gaziantep'e doğru yola çıkarken, Atatürk Bulvarı MOBESE binası yakınlarında trafik polislerinin rutin olarak her gün gerçekleştirdiği uygulamaya yakalandı. Y.A.D., kendisinden ehliyet ruhsat isteyen polis memurlarına sahte ehliyet ile aracının ruhsatını verdi. Polis ekiplerinin ehliyetin sahte olmasını anlamasıyla şahıs, hiçbir şey olmamış gibi polislerden kendisini serbest bırakmalarını ve yola devam etmek istediğini söyledi. Polisler, şahsın söylemlerine hiç aldırış etmeden Y.A.D. hakkında işlem başlattı.

"BEN YETİM KALDIM, BAŞKA ÇOCUKLAR YETİM KALMASIN"

Polis memurlarını ikna etmeye çalışan şahıs, soğukkanlı tavırları ile dikkat çekerken, 3 defe alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulduğunu ve ehliyetsiz kalmasından dolayı sahte ehliyet çıkardığını söyledi. Gaziantep'te girdiği birçok trafik uygulamasından ise sahte ehliyetle rahatlıkla geçtiğini ve durumu kimsenin fark etmediğini, ama Adıyaman'da yakalandığını belirterek, yoluna tekrar devam etmesini istedi. Şahsın bu rahat tavırları üzerine bir polis memurunun konuşmaları ise duygusal anlar yaşattı. Trafik polisi, "Benim babam yok biliyor musun sen. Benim babam öldü. ve neden öldü biliyor musun? Babam trafikte ilerlerken alkollü bir sürücü gelip babama çarptı ve babam hayatını kaybetti. Ben ise o alkollü sürücü yüzünden yetim kaldım. Peki, sence ben başka çocukların da yetim kalmasına müsaade eder miyim? Alkollü araç kullanmayacaksın, başkalarının hayatını karartmayacaksın her şey bir yana yasalar ve kurallar neyse onlar uygulanacak. Sen birde hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat yoluna devam etmek istiyorsun" şeklinde konuştu. Şahıs yapılan işlemlerinin ardından sahte ehliyet kullanmaktan gözaltına alınırken, kullanmış olduğu araç ise garaja çekildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alkolden Dolayı Ehliyeti Alındı, Sahte Ehliyetle Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement