Allianz Türkiye 2014 Hedeflerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Allianz Türkiye 2014 Hedeflerini Paylaştı

Allianz Türkiye CEO'su Altın: "Allianz Türkiye, 3,5 milyar lira seviyesinde prim üretimi ve 5 milyar lira seviyesinde emeklilik fon büyüklüğüyle 2013 yılında Türkiye sigorta sektörünün lideri oldu" "Sektörün prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 22,2 artarak 24 milyar lira oldu" "2014'te hayat dışı pazar büyümemizin yüzde 10 15 olmasını öngörüyoruz.

22.04.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Solmaz Altın, geçen yıl Türkiye'de sigorta sektörü açısından önemli kazanımlar elde edildiğini belirterek, "Allianz Türkiye, 3,5 milyar lira seviyesinde prim üretimi ve 5 milyar lira seviyesinde emeklilik fon büyüklüğüyle 2013 yılında Türkiye sigorta sektörünün lideri oldu" dedi.

Altın, Allianz Türkiye'nin 2013 sonuçlarının paylaşıldığı, bu yıla ilişkin hedeflerinin açıklandığı basın toplantısındaki konuşmasında, 2015 yılında 125. yılını kutlayacak olan Allianz Grubu'nun dünyada 148 bin çalışanıyla 82 ülkede faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Allianz'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin 1923 yılına dayandığını belirten Altın, Allianz Türkiye olarak yaklaşık 4 bin acente, 2 büyük bankayla olan münhasır anlaşmaları ve bankasürans kanallarıyla 2 bin 500 banka şubesinden, bine yakın direk satış ekibiyle ürün ve hizmetlerini Türkiye'nin dört bir köşesine taşıdıklarını anlattı.

Altın, toplam 2 bin 500 kişiden oluşan iş gücüyle bugüne kadar Türkiye'ye yaptıkları 1 milyar avronun üzerinde yatırımla ekonominin gelişmesine ve toplumun refah seviyesinin artmasına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Allianz Grubu olarak, Türkiye'nin ve sektörün geleceğinden ümitli olduklarını belirten Altın, Türkiye'nin yalnızca ekonomik açıdan değil, aynı zamanda 75 milyon nüfusuyla, Avrupa kıtasının en büyük potansiyelini taşıyan bir ülke olduğunun altını çizdi.

Bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre, Türkiye'nin 19 milyon kişiyle Avrupa'da en fazla genç nüfusa sahip ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Solmaz Altın, nüfusunun yaklaşık yüzde 65'inin 35 yaş altında olmasıyla gelecek vaat ettiğini söyledi. Bu verilerle Türkiye'nin 24 Avrupa ülkesinin genç nüfusunun toplamını aştığına,  29 Avrupa ülkesinin her birinin 2013 yılındaki toplam nüfuslarını da geride bıraktığına işaret eden Altın, bu oranın Türkiye sigorta sektörü için önemli olmasının sebeplerini şöyle açıkladı:

"Dünya geneline baktığımızda, hayat dışı sigorta branşında pazar penetrasyon ortalamasının yüzde 2,8 iken Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 3,6 olduğunu görüyoruz. Türkiye, dünya sigorta pazarları arasında 35'inci sırada yer alıyor. Türkiye'de penetrasyon oranı, hayat dışı sigorta branşında sadece yüzde 1,3 seviyesindedir. Sigorta yaptırmayı tercih edenlerin oranı oldukça düşük olan ülkemizde bu genç nüfus, sigortalı olma bilincini yükseltecek ve faydasını gelecek nesillere taşıyacaktır. Bu nesil, yeni teknolojilerle büyüyen ve iş dünyasının yenilikçi bir yaklaşımla hareket etmesinin ardındaki itici güçtür. Allianz Türkiye'nin yaş ortalamasına baktığımızda yüzde 69'umuzun 19-34 yaş aralığında olması, sektörün gelişimi açısından bizleri daha da umutlandırıyor."

"2013, Allianz Türkiye için olumlu gelişmelerle dolu bir yıl oldu"

Solmaz Altın, 2013'ün Türkiye sigorta sektörü açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olduğuna dikkati çekerek, sektörün yıla 589 milyon lira teknik zararla başladığını, ancak 2013'ün bu zararların kapatılarak kara geçişin sağlandığı başarılı bir yıl olduğunu söyledi.

Sigorta sektörünün geçen yıl reel olarak yüzde 13,3 büyüdüğünü belirten Altın, "Sektörün prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında artarak 24 milyar lira oldu. Prim üretiminin 21 milyar lirası elementer branşlardan, 3 milyar lirası ise hayat sigortalarından elde edildi. Hayat dışında yıllık büyüme oranı yüzde 21,7 olurken, hayat sigortalarında ise yüzde 25,3 oldu. Yüzde 33 büyüyen Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) fon büyüklüğü 26 milyar liraya ulaştı. Bu gelişmeler, Türkiye'de sigorta ve finansal hizmetler sektörünün 'büyüme potansiyeli en yüksek' olan sektörler arasında olduğuna işaret ediyor" diye konuştu.

Altın, şirketin geçen temmuz ayında Yapı Kredi Sigorta Grubu'nu 1,6 milyar liraya satın almasıyla, Allianz tarihindeki en büyük satın almalardan birinin gerçekleştiğini anımsatarak, bu büyüklükte bir yatırımın, global olarak Allianz Grubu'nun, Türkiye ekonomisine, Türkiye'deki yönetim ekibine ve Türk toplumuna olan güveninin kuvvetli bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Allianz Türkiye'nin, 3,5 milyar lira seviyesinde prim üretimi ve 5 milyar lira seviyesinde emeklilik fon büyüklüğüyle 2013 yılında Türkiye sigorta sektörünün lideri olduğunu söyleyen Altın, pazar paylarına bakıldığında da hayat dışı branşlarda yüzde 15,35 emeklilik branşında yüzde 19,7 pazar payıyla ilk sırada yer aldıklarını kaydetti.

Altın, gelinen noktada yüzde 141 olan güçlü sermaye yeterlilik oranlarının, müşterileri nezdinde kalıcı ve güvenilir bir şirket olduklarının en gerçekçi kanıtı olduğunu vurguladı.

Allianz'ın anlaşmalı olduğu hastanelerde yatarak tedavi gören sigortalılar adına Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanında TEMA ile fidan bağışı yaparak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçladıklarını anlatan Altın, şöyle devam etti:

"Karanlıkta Diyalog Projesi'ne verdiğimiz destekle, hiç görmemenin anlamı ile ilgili algıların değişmesinde bizim de bir katkımız olsun istedik. Diğer yandan, Çapa Onkoloji Enstitüsü, Cerrahi Onkoloji Ünitesi Ameliyathanesi'nin yetersiz fiziksel koşullarını iyileştirerek, daha sağlıklı şartlarda hizmet verebilecek şekilde yenilenmesine destek olduk. Gönüllü grubumuzun 2009 yılında başlattıkları Darüşşafaka ile Elele Projesi'ne 2013 yılında da devam ederek, Darüşşafakalı çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek için bir dizi etkinlikleri hayata geçirdik.

Allianz Bireysel Emeklilik ve Sigorta Akademimizin her yıl çalışanlar arasından oluşturduğu Toplumsal Proje Geliştirme ekiplerine Kurumsal Sosyal Sorumluluk eğitimleri vermeye devam ettik. Altı yıldır sürdürdüğümüz bu çalışmalardan biri Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde kalan mülteci çocukların sosyal yaşama katılımı ve meslek edinmesine yönelik oldu. Bir diğeri ise Elim Sende Derneği ile sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin çocuklarına sosyal ve psikolojik destek sağlayan sanatsal faaliyetlerdi. Bugüne kadar 127 çalışanımızın, 22 farklı projeyle topluma değer katması, toplumla el ele vererek ilerlememiz için bizi daha da teşvik ediyor."

"2014'te hayat dışı pazar büyümemizi yüzde 10-15 öngörüyoruz"

Solmaz Altın, bu yıl Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan önlemler dolayısıyla sigorta sektöründe fiyat rekabetinin hızlanacağını, fark yaratmanın hizmet anlayışıyla mümkün olabileceğini öngördüklerini belirterek, özellikle oto sigortalarında daha yoğun bir rekabetin yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

Altın, 2014'te hayat dışı pazar büyümelerini yüzde 10-15 öngörerek, hayat sigortalarında yıl sonunda ciddi bir büyüme beklemediklerini söyledi.

Demografik değişimlerle birlikte artacak bütçe yükünü de düşündüklerinde ve özel şirketlerin sağlık pazarındaki oranının sadece yüzde 3 olması sebebiyle, sağlık alanında önemli bir potansiyel gördüklerini ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Sağlık harcamalarının Gayri Safi Yurt içi Hasıla içindeki payı yaklaşık yüzde 5,5'tir. Sağlık harcamaları payının mevcut ekonomik büyüme trendi içerisinde en fazla yüzde 6 seviyesine çıkması beklenmekle birlikte ekonomik yavaşlamanın büyümesi halinde bu payın yüzde 8 bandına çıkması söz konusudur. Diğer yandan, Türkiye'de en hassas konuların arasında tasarrufu artırma geliyor.

Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya nüfusunun 2030 yılında 8 milyara ulaşması ve yaş ortalamasının bugüne kadar görülmeyen bir hızla yükselmesi bekleniyor. Türkiye de ise 2030 yılında nüfusun 85 milyon olacağı ve 40 yaş üstü bireylerin yüzde 60 oranında artacağı tahmin ediliyor. Yaş ortalamasının artması ve insan ömrünün uzamasıyla birlikte bireylerin iyi ve kaliteli yaşam arayışları da yükseliyor. Türkiye'de de yaşam sürelerinin uzaması bireylerin emeklilik yıllarına yönelik planlama yapmaları yönünde bir ihtiyacı artırıyor. Bu anlamda da BES, Türk halkının tasarruf alışkanlıklarını değiştiren, daha huzurlu ve rahat bir yaşam için kendilerine yatırım yapmalarını teşvik eden faydalı bir sistemdir. Biz de Allianz olarak BES'in bilinirliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Allianz Türkiye olarak yeni bir dönem için düğmeye bastıklarını duyurmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Altın, dijital çağda, dijitalleşen hizmetlerle müşterilerinin kendilerine daha hızlı ve kolay erişimine olanak sağlayacak, ihtiyaçlarına hızla ve istedikleri şekilde cevap alabilecekleri çözümler üzerinde çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Altın, dijitalleşmenin bir iki aplikasyon ve uygulamadan ibaret olmadığını, bunun bir kültür değişimi gerektirdiğinin bilinciyle yolculuğa başladıklarını ifade ederek, çalışanları ve acenteleriyle müşterilerinin her tür sigorta ihtiyaçlarını istedikleri kanallardan daha seri sunabilmek planıyla ilerlediklerini söyledi. Altın, dağıtım kanallarını dijital platformlarda destekleyerek daha çok müşteriye ulaşmalarını sağlamayı ve poliçelerini daha hızlı düzenlemelerine destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Allianz Türkiye 2014 Hedeflerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement