Alman Çift, Evlerinin Bahçesinde 4 Eşeğe Bakıyor - Son Dakika
Güncel

Alman Çift, Evlerinin Bahçesinde 4 Eşeğe Bakıyor

Alman Çift, Evlerinin Bahçesinde 4 Eşeğe Bakıyor

Gazipaşa'ya 3 yıl önce yerleşen Alman çift, evlerinin bahçesinde bakıma muhtaç 4 eşek besliyor Alman Göbel: "Eşimle karar verdik, yaralanmış, sahipsiz eşeklere sahip çıkacaktık. Bu düşünceyle özellikle iyi muamele görmeyen eşekleri bulup koruma altına almaya çalıştık. Şimdi villanın bahçesinde baktığımız.

06.02.2014 12:35

Alman çift, 3 yıl önce yerleştikleri Gazipaşa'da evlerinin bahçesinde 4 eşeğe bakıyor.

Alman Peter Göbel ile Agnes Moore çifti, karavanlarıyla çıktıkları Avrupa seyahati sonucunda 2011 yılında Gazipaşa'ya yerleşmeye karar verdi. Burada aldıkları arsaya villa yaptıran çift, ilk olarak bir arkadaşlarının hediye ettiği eşeğe beslemeye başladı.

Zamanla sayısı 3'e yükselen eşeklerin zehirlenerek telef olmalarının ardından Alman çift, buldukları sahipsiz eşeklere sahip çıkmaya başladı. Alman çift, bugün 4 eşeğin bakımını üstleniyor.

Peter Göbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazipaşa'ya yerleştikten sonra veteriner arkadaşlarının kendilerine bir eşek hediye ettiğini söyledi.

Tek başına yaşamasının zor olacağını düşünerek bir eşek de kendilerinin satın aldığını anlatan Göbel, bir süre sonra buldukları yaralı eşeğe de bakmaya başladıklarını, böylece baktıkları eşek sayısının 3 olduğunu belirtti.

Bir gün eşeklerinin zehirlenmeleri sonucu telef olduklarını dile getiren Göbel, "Bunun üzerine eşimle karar verdik, yaralanmış, sahipsiz eşeklere sahip çıkacaktık. Bu düşünceyle özellikle iyi muamele görmeyen eşekleri bulup koruma altına almaya çalıştık. Şimdi villanın bahçesinde baktığımız 4 eşeğimiz var" dedi.

Eşekleri her gün açık arazide otlattığını, ayrıca yaptıkları ahırda saman ve yemleri de verdiklerini ifade eden Göbel, bazen komşularının kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Göbel, evlerini satıp daha büyük bir yere yerleşmek istediğini bildirerek, "Eşekler çoğaldığında daha geniş bir alana ihtiyacım olacaktır. Onlara daha rahat bakmamız için evimizi satacağız ve başka bir yere geçeceğiz" diye konuştu.

"Eşekler bizim için arkadaşlarımız kadar değerli ve yakın"

Moore ise eşeklere baktıkları için insanların kendileriyle önce dalga geçtiğini ancak sonra bu durumu kabullendiklerini söyledi. Dalga geçenlerin eşekleri, bakmaktan ziyade kullanma ve değerlendirme düşüncesinde olduğunu vurgulayan Moore, "Eşeklere baktığımız için bize, 'Bunlar yabancıdır, yabancılar zaten tuhaf oluyor' diyorlar ama eşekler bizim için arkadaşlarımız kadar değerli ve yakın" şeklinde konuştu.

Eşeklere bakmanın zor olmadığını dile getiren Moore, her gün bir saat fırçayla tüylerini temizlediğini belirtti. Açık arazide otlamalarına ek olarak gıda takviyesi de yaptıklarını anlatan Moore, " Almanya'da eşekleri aptal olarak değerlendiriyor ve sabit fikirle bakıyorlar ama düşünüldüğünden çok farklı bir hayvan olduklarını fark ettim. Çok hassas ve çok duygusallar. Eğer kıyaslarsak, köpeklere benziyorlar" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Çift, Evlerinin Bahçesinde 4 Eşeğe Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement