Alman Heyetinden Maltepe'de Kreş ve Huzurevi Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Alman Heyetinden Maltepe'de Kreş ve Huzurevi Ziyareti

Alman Heyetinden Maltepe\'de Kreş ve Huzurevi Ziyareti

Çeşitli temaslar ve incelemelerde bulunmak üzere Maltepe'ye gelen bir Alman heyeti, Bağlarbaşı kreşi ve Maltepe Huzurevi'ni ziyaret etti.

04.11.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli  temaslar ve incelemelerde bulunmak üzere Maltepe'ye gelen bir Alman heyeti, Bağlarbaşı kreşi ve Maltepe Huzurevi'ni ziyaret etti.

İlk ziyaretlerini yeni hizmete açılan "Bağlarbaşı Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi"ne gerçekleştiren heyete Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve yetkililer eşlik etti. Başkan Ali Kılıç'ın yanı sıra, Münih eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, Almanya'da yardıma muhtaç insanlar için eğitim ve iş olanağı sağlayan kuruluş olan Arbeiterwohlfahrt'in Genel Müdürü Jürgen Salzhuber ve SPD Bavyera Eyalet Başkanı ve Yukarı Bavyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu Eski Müdürü Franz Maget'in de yer aldığı heyet, Maltepe Belediyesi Kreş Müdürü Faruk Süslü'den kreş hakkında bilgiler aldı.

HAYRAN KALDILAR

Kreşe hayran kaldıklarını ve kısa süre içerisinde bitirilmesini önemli bulduklarını aktaran heyet üyeleri, daha sonra kreşi gezdi. Toplam 4 sınıfın olduğu, 60 öğrencinin eğitim gördüğü ve 2 ila 5 yaş arasındaki çocukların kabul edildiği kreşi gezen konuklar, kreş bahçesinde bulunan müzik aletleri, kreşte verilen eğitimler, eğitimi verenlerin öğrenim durumları, eğitimlerin içeriği ve kreşin maliyeti hakkında bilgiler aldı. Katılımcılara, kreşle ilgili bilgilerin yer aldığı bir broşür de verildi.

İKİNCİ ZİYARET HUZUREVİNE

Heyet daha sonra, Maltepe Huzurevi'ne geçerek incelemelerde bulundu. Huzurevi Müdürü Mustafa Çay ve Huzurevi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Asuman Çebi Uzun tarafından huzurevinin girişinde karşılanan heyete, erkeklerin ve kadınların kaldığı bölümlerle, bakıma az muhtaç insanların bulunduğu bölüm, rehabilitasyon merkezi, yemekhane ve yaşam alanları gezdirildi. Her 5 kişiye bir bakım elemanın düştüğü, şu an 270 yatak kapasitesine sahip olan ancak yeni yapılan ek binalarla yatak kapasitesinin 450'ye çıkacağı huzurevinde inceleme yapan Alman heyeti, kreşin büyüklüğüne vurgu yaparak hayranlıklarını dile getirdiler. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise sorunları dinledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Heyetinden Maltepe'de Kreş ve Huzurevi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement