Alman Okullarındaki Ermeni İddiasının Kaldırılması İçin Miting Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Alman Okullarındaki Ermeni İddiasının Kaldırılması İçin Miting Hazırlığı

Alman Okullarındaki Ermeni İddiasının Kaldırılması İçin Miting Hazırlığı

Almanya'da yaşayan Türkler, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'ndeki okullarda tarih dersinde okutulan, "Türkler 1915 yılında Ermenilere karşı soykırım yaptı" iddiasını Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu önünde protesto etmeye hazırlanıyor.

01.10.2014 13:34

Almanya'da yaşayan Türkler, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'ndeki okullarda tarih dersinde okutulan, "Türkler 1915 yılında Ermenilere karşı soykırım yaptı" iddiasını Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu önünde protesto etmeye hazırlanıyor.

Düsseldorf'ta 19 Ekim Pazar günü yapılması planlanan protesto mitingini, Duisburg'da bulunan ve Dr. Ali Sözlemezoğlu önderliğinde faaliyet gösteren Dialog für Frieden e. V. adlı dernek düzenliyor. Dr. Ali Söylemezoğlu, mitingi bölgede oturan Türk vatandaşlarına duyurabilmek ve mitinge yüksek katılım sağlayabilmek için çalışırken Türklerin toplantı yaptıkları salonlara giderek mitingin önemini anlatıyor. Sosyal paylaşım sitelerini kullanarak da mitinge katılımın arttırılmasını isteyen Söylemezoğlu, iki yıl önce de aynı dersin kaldırılması için 8 bin imza toplamış KRV Eğitim Bakanlığı'na ve KRV Başbakanı Hannelore Kraft'a ulaştırmıştı.

Katıldığı toplantıda Türk vatandaşlarına "Mitinge gelin" çağrısı yapan Dr. Ali Söylemezoğlu şunları anlattı:

"Önümüzde 2015 yılı, Ermeni olaylarının 100'üncü yıldönümü. Türkiye'yi soykırımla suçlayanlar, bu yönde çabalarını yoğunlaştırmış vaziyette. Bizler burada gayet haklı bir davayı savunuyoruz. Türkiye soykırım yapmamıştır. Elimizde gayet kuvvetli belgeler var. Sadece Türkiye tarafından değil, Ermeniler'in de yazdığı belgeler bulunuyor. Bunlarla Türkiye'ye atılan iftiraların doğru olmadığını ispatlayabiliyoruz. Buna rağmen, Almanya'da bir çok yerde ve bizim bulunduğumuz eyaletteki okullarda çocuklarımıza, 'Türkler, Ermeniler'e soykırım yaptı' diye ders verilmekte. Biz bu durumu protesto etmek için 2 yıl önce 8 bin bin imza topladık. Ayrıca Hannalore Kraft'a dedik ki: Sayın Başbakan siz böyle dersler verdirtiyorsunuz, ancak bizim elimizde bunun böyle olmadığına dair kuvvetli belgeler var. Siz bir komisyon tayin edin gelsinler birlikte bunları inceleyelim, sonra derslerin devamı için yine siz karar verin. Sayın Kraft, uzun zaman bizi oyaladı ve sonun da hayır sizinle bu konusu görüşmeyeceğim şeklinde cevap yazdı. İşte biz de bu bizim talebimizi dikkate almama tavrını protesto etmek için böyle bir mitinge karar verdik. Bu bizim haklı davamızdır, çocuklarımıza olmayan bir konuyu anlatmalarına seyirci kalmayalım."

Mitinge katılacak olanlar Düsseldorf Parlamentosu karşısında bulunan televizyon kulesinin önünde toplanacak. Katılımcılar, ellerinde taşıyacakları pankartlarla Düsseldorf Parlamentosu ile başbakanlık binasının arasında seslerini duyurmaya çalışacak. - Duısburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Okullarındaki Ermeni İddiasının Kaldırılması İçin Miting Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement