Almanya'da Bir Caddeye Nsu Kurbanının İsmi Verilecek - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Bir Caddeye Nsu Kurbanının İsmi Verilecek

Hamburg'da bir cadde, aşırı sağcı NSU terör örgütü tarafından öldürülen Süleyman Taşköprü'nün ismini taşıyacak.

25.06.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 2000-2007'de 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör grubunun üçüncü kurbanı Süleyman Taşköprü'nün ismi bir caddede yaşayacak.

Hamburg kentinde 27 Haziran 2001 tarihinde NSU tarafından öldürülen Süleyman Taşköprü'nün anısına cinayetin işlendiği caddenin paralel caddesine "Taşköprü" ismi verilecek.

Yarın yapılacak törene Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Başkonsolos Mehmet Fatih Ak ve çok sayıda siyasetçi bekleniyor.

Caddeye Taşköprü'nün isminin verilmesi kararı, Yeşiller Partisi Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Yusuf Uzundağ'ın girişimi sayesinde alındı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) çok sayıda şirketin bulunduğu ve cinayetin işlendiği "Schützen" caddesinin isminin değiştirilmesinin olumsuz karşılanabileceğine yönelik endişesini ifade etmişti.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, çok sayıda soygun gerçekleştiren NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü ancak 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU'nun hayattaki tek üyesi olan ve Münih'te devam eden davada tutuklu yargılanan Beate Zschaepe'nin, susma hakkını kullanması nedeniyle NSU'nun "karanlık bağlantıları" aydınlatılamıyor ve birçok soru hala yanıt bekliyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Bir Caddeye Nsu Kurbanının İsmi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement