Almanya, Kastamonu Ormanlarını İncelemeyece - Son Dakika
Yerel

Almanya, Kastamonu Ormanlarını İncelemeyece

Almanya, Kastamonu Ormanlarını İncelemeyece

Erasmus kapsamında Kastamonu Üniversitesine bulunan Alman Eberswalde Üniversitesinden Prof.Dr.Harald Schill, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin'i ziyaret etti.
Ziyarette Kastamonu Orman Fakültesinden Doç Dr.

08.11.2013 15:35

Erasmus kapsamında Kastamonu Üniversitesine bulunan Alman Eberswalde Üniversitesinden Prof. Dr. Harald Schill, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette Kastamonu Orman Fakültesinden Doç Dr. Ahmet Sıvacıoğlu, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Rüknettin Tekdemir ve Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü İsmail Çetin de hazır bulundu.

Arboretum kurma çalışmaları yürüten Prof. Dr. Harald Schill, Almanya'da başlatılan iklim değişikliği ile ilgili senaryolar ve modelleme çalışmaları kapsamında, Kastamonu ile benzeşmeler olmasından dolayı Kastamonu Üniversitesi işbirliğiyle özellikler çam türleri ve kayında (Fagus orientalis-sylvatica) çapraz araştırmalar yapmak isteklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin de, Kastamonu Orman Fakültesi ile işbirliğinin devam etmekte olduğunu belirterek, dolayısıyla ormancılık alanında yapılabilecek işbirliklerine destek olunacağını ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya, Kastamonu Ormanlarını İncelemeyece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement