Fethiye'de Alt Geçit İsteyen Mahalle Sakinlerinden Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Alt Geçit İsteyen Mahalle Sakinlerinden Yol Kapatma Eylemi

Fethiye'nin Karagedik Mahallesi sakinleri, sık sık kazalar yaşanan karayoluna alt geçit yapılması talebiyle yolu 20 dakikalığına trafiğe kapattı.

13.09.2014 20:14  Güncelleme: 00:57

Fethiye ilçesinde, karayoluna alt geçit yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, yol kapatma eylemi yaptı.

Karagedik Mahallesi'ni ikiye bölen Muğla-Fethiye karayolu Osman Kaya Bulvarı'nda, ayrı olaylarda şimdiye kadar 14 kişinin kazalarda hayatını kaybetmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu çift taraflı olarak 20 dakika trafiğe kapattı.

Pankart da taşıyan grubun yoldan çekilmesinin ardından trafik normale döndü.

Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, gazetecilere yaptığı açıklamada, yan yol açılması ya da alt geçit inşa edilmesi için yaklaşık iki yıldır yürüttükleri girişimlerden sonuç alamadıklarını bildirdi.

Karagedik'in nüfusunun 6 bine yakın olduğunu dile getiren Canözü, şöyle konuştu:

"Yolda sürücüler hızlı seyrediyor. Defalarca yetkililere dilekçe verdik ama hiçbir sonuç alamadık. Burada yılda 3 cenaze veriyoruz. Her şeyin kanuna uygun olması için sabrettik ama gerekirse yolu bir hafta da kapatırız. Karayolları buraya kavşak yapsın, yapamıyorsa bir alt geçit ya da bir yan yol yapsın istiyoruz. Mahalle sakinlerini buraya dökmemek için bugüne kadar sabrettik. 4 gün önce kazada bir kişinin daha ölmesi, bardağı taşıran son damla oldu."

Son kazada yaşamını yitiren Mehmet Sevim'in oğlu Ramazan Sevim ise başka canların yanmaması için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

Maksut Zorlu da 20 ay önce 17 yaşındaki kızının aynı yerde öldüğünü anlatarak, "Kızıma burada otomobil çarptı ve hayatını kaybetti. Yetkililer buraya bir alt geçit yapsın. Kızımın hayalleri vardı ama genç yaşta kaza kurbanı oldu" ifadesini kullandı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Alt Geçit İsteyen Mahalle Sakinlerinden Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement