Alternatif Cumhurbaşkanı Adayına Baykal Karşı Çıktı - Son Dakika
Politika

Alternatif Cumhurbaşkanı Adayına Baykal Karşı Çıktı

Alternatif Cumhurbaşkanı Adayına Baykal Karşı Çıktı

Deniz Baykal, İhsanoğlu'na karşı çıkan bazı milletvekillerinin "Alternatif cumhurbaşkanı adayı çıkartalım." önerisini "Doğru olmaz" diyerek engelledi.

18.06.2014 10:11  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını yaptığı sırada aralarında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da bulunduğu bir grup milletvekili, Meclis’in yeni binasında bir araya geldi.

"ALTERNATİF ADAY DOĞRU OLMAZ"

Baykal, bazı milletvekillerinin "Alternatif cumhurbaşkanı adayı çıkartalım. Biz bu isme mahkûm değiliz" önerisini "Doğru olmaz" diyerek engelledi.

Baykal, "Bazı arkadaşlar son gelişmelerle ilgili değerlendirme yapmak istediklerini iletti. Odaya geldiler, kalabalıklaşınca da daha büyük odaya geçtik." demekle yetindi.

"AKRADAŞLARIM DA RAHATSIZ, BEN DE RAHATSIZIM"

Toplantının içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bırakan Baykal, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP-MHP çatı adayı olarak önerilmesine bazı milletvekillerinin gösterdiği tepkiye ilişkin, "Siyasal İslamcı birinin aday gösterilmesinden kaynaklı arkadaşlarımın duyduğu rahatsızlığı anlıyorum. Evet, ben de rahatsızım, yanlış yapıldığını düşünüyorum. Ancak partinin zarar görmesini de istemiyorum. Başka bir aday çıkartılması düşüncesinin doğru olmadığını belirttim. Farklı tepkiler gösterebilirler, ona karışmam. Kendi düşüncemi uygun bir zamanda açıklarım, şimdi değil." dedi.

BİLDİRİ HAZIRLAYACAKLAR

‘Alternatif aday’ çıkartılmasından vazgeçen grup da bir bildiri hazırlanması konusunda ön mutabakata vardı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Alternatif Cumhurbaşkanı Adayına Baykal Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ankaragücü: akp adayını açıklamadı ama şimdiden hayırlı uğurlu olsun muhtemelen recep tayyip erdoğan kazanacak baksanıza adamlar şimdiden birbirini yiyor bu chp zihniyetinden bir cacık olmaz 17 5 Yanıtla
  • cefcef: Tayyibi destekliyorum ama bunların adaylarına neden karşı çıktığını anlamıyorum ; ' müslüman bir ülkede islamcı ön ekine sahip bir aday; laik, cumhuriyetçi olamaz, cumhurun başı olamaz (!)' düşüncesi bu partinin milletinden halktan milletin değer yargılarından ne kadar koptuğunun açıkca belirtisidir kendi kendileri ile çelişki içindeler işte bu sebeple ilelebet bir baltaya sap olamayacaklar ... 5 10 Yanıtla
  • şaşkın adama damat: Kılıçdaroğlu 1 sene önce 'Kadın aday' gsötereceeğizzzz dememiş miydi? 7 5 Yanıtla
  • hade bakalım: 20 vekil Deniz Baykal'ı aday gösterebilirmiş. 7 3 Yanıtla
  • R.TOPTAŞ: KARDEŞİM İNSANIN KURANA İNANMASI VE YAŞAMINI ONA GÖRE DÜZENLEMESİ İLERİ MEDENİ ÜLKELERİN DEĞERLERİNİ KABULENMESİ DEMEKTİR. ZİRA KURAN RAHMET VE BEREKETTİR. HATTA DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞIYACAK OLANDA KURANA İNANAN İNSANLAR OLACAKTIR. LAİKLİK KAFİRUN SÜRESİNDE VARDIR. MEDENİ DÜNYADA HAYATA GEÇİRİLMESİDE BATI ÖRNEKLERİNDE VARDIR. KURANDA DEMOKRASİDE VARDIR. İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANI 1400 YIL ÖNCE KURANIN İNDİRDİĞİ BİR DEĞERDİR. BU DEĞERLERE SAHİP İNSAN NEDEN DİN ADAMI DİYE ÜLKEYİ YÖNETME HAKKINA SAHİP OLMASIN. KALDIKİ BU İNSAN SADECE BİR DİN ADAMI DEĞİL AYNI ZAMANDA BİLİM ADAMIDA. DOĞMATİK OLAYLARA BAKAN BİRİ DEĞİL 7 2 Yanıtla
  • özgen: fesat kemal gösterdiğin aday senin partini bile böldü elbetteki sayın ihsanoğlu için bir şey diyemem ama kendi tabanını bölecek bir adayın bulunması kemalin üstün zeka ve kabiliyetini gösteriyor 1 1 Yanıtla

Advertisement