Altın ve Gümüş, Çikolatalı Drajeye Girdi - Son Dakika
Güncel

Altın ve Gümüş, Çikolatalı Drajeye Girdi

Avrupa’nın en büyük 3. Fırıncılık ve Pastacılık Teknoloji Fuarı’nda tüketicileri birbirinden ilginç ürünler karşılıyor.

05.03.2015 13:34

Avrupa'nın en büyük 3. Fırıncılık ve Pastacılık Teknoloji Fuarı'nda tüketicileri birbirinden ilginç ürünler karşılıyor. 24 ayar altın ve 975 ayar gümüş kaplama ve helvalı drajeler, vatandaşların ve üreticilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Avrupa'nın en büyük 3. Fırıncılık ve Pastacılık Teknoloji Fuarı IBATECH, sektörün önemli temsilcileri, sektör profesyonellerini ve uluslararası katılımcılarını ağırlıyor. Her yıl fırıncılık ve pastacılık sektörünün şekillenmesine büyük etki eden ve 2013 yılında Ankara'da 103 firmanın katılımıyla 18 bin 348 katılımcıyı ağırlayan IBATECH'e, 2015 yılında da 170 firma katılıyor. 5-8 Mart tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleştirilen fuarda, bu yıl özellikle çikolata ve otel ekipmanları ön plana çıkıyor. Türkiye'nin küresel anlamda en önemli oyunculardan biri olduğu ekmek, pasta, dondurma ve çikolata teknolojilerinin tüketim oranı da günde 115 milyona ulaştı. Türkiye ekmek, pasta, çikolata, dondurma teknolojileri sektöründe en çok ihracatı Rusya, Arap ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerine yapıyor. Avrupa'nın en büyük 3. Fırıncılık ve Pastacılık Teknolojileri Fuarı'nda, gerçek altın ve gümüş kaplamalı drajeler, dünyanın ilk helvalı ve tahin pekmezli drajeleri, simit yapma makineleri de dikkat çekiyor. Gerçek altın ve gümüş kaplamalı draje üreten Helis Draje Çikolata Şekerleme Kaplama Bölge Satış Sorumlusu Aydın Aydın, "Drajeyi yüzde yüz gümüş ve altınla kaplıyoruz. 24 ayar altın ve 975 ayar gümüş kullanıyoruz. Özellikle pastahanelerde olmazsa olmaz ürünlerdir bunlar, kilosu 120 lira civarındadır pastahanelerde. Biz, bu üründe yüzde 100 gümüş ve yüzde 100 altın kullanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de helvalı drajeyi yapan ilk firma olduklarını belirten Aydın, "Dünyada ilktir bu. Fındık veya bademin dışını helvayla ve gıda boyasıyla kaplıyoruz. Zararlı ürün yoktur" dedi.

Gümüş ve altın drajenin her zaman tüketilmediğini anlatan Aydın, bu ürünlerin daha çok görsel açısından kullanıldığını ama bu ürünlerin yenilebildiğini de söyledi.

2 PERSONELLE SAATTE 4 BİN SİMİT ÜRETEN MAKİNE

UNOTEK Gıda Sanayi tarafından üretilen simit makinesinin tanıtımını yapan yetkili Murat Birinci, simit makinesiyle saatte 2 bin ila 3 bin arasında simit üretilebildiğini belirterek, "Önemli olan tasarruf ve hijyendir. Hamur makinesinde üretilen hamurun gerekli hijyen sağlanarak makinelerde üretildiğine dikkati çeken Birinci, "Bugünlerde tüm simit işletmeleri elde üretiyor bu makinede el değmeden üretim yapabiliyoruz. Hamur, enerji ve işçi maliyeti açısından tasarruf sağlayabiliriz. Fırında dahil 2 personelle saatte 4 bin simit üretebiliriz. Biz, tüm dünyaya bu makineye ihraç ediyoruz. Tüm Avrupa ve Amerika ülkeleri dahil makinelerimizi ihraç ediyoruz. Yurtdışı katılımcıları açısından yoğun bir beklenti içindeyiz. Ankara şartlarında bir simidin maliyeti 1 TL civarında, makinenin en büyük avantajı kar amaçlı olmasıdır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın ve Gümüş, Çikolatalı Drajeye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement