Altındağ'da 15 Temmuz ve Güneydoğu Şehitlerinin Ailelerine Ev Verildi - Son Dakika
Güncel

Altındağ'da 15 Temmuz ve Güneydoğu Şehitlerinin Ailelerine Ev Verildi

Altındağ\'da 15 Temmuz ve Güneydoğu Şehitlerinin Ailelerine Ev Verildi

ANKARA'nın Altındağ İlçe Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin ve Güneydoğu'da şehit olanların ailelere verdiği sözü yerine getirip, 13 evi yakınlarına teslim etti.

13.10.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'nın Altındağ İlçe Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin ve Güneydoğu'da şehit olanların ailelere verdiği sözü yerine getirip, 13 evi yakınlarına teslim etti.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Partili Milletvekilleri, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile 15 Temmuz'de şehit olan Altındalı vatandaşların aileleri katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, şehit ailelerine evlerini verirken çok mahcup olduklarına belirtirken, "Vatan toprağı için şehit olmaya alışık bir milletiz. Aslında Çanakkale'de 300 binden faza ecdadımızı şehit verdik. Biz bu topraklarda büyüyen, yiyen, içen hainler yüzünden ağlıyoruz. 40 yıldır hain yapılanma pusu kurarak öldürdüğü için ağlıyoruz. Oysa biz gece-gündüz demeden yaşlısıyla ayağında ayakkabısını giymeden sokağa çıkabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Başta Güneydoğu'da olmak üzere 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize bir daire vermek için bizi cidden mahçup eden bir törenle buradayız" dedi.

EVLADIMI BABASIZ BÜYÜTÜRÜM, AMA VATANSIZ BÜYÜTEMEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şehit ailelerinin artık sadece şehitlerin değil, kendilerinin de aileleri olduğunu dile getirdi. Bakan Soylu, "Çocuklarımızın bu vatanda, güvende ve huzur içinde yaşaması için canlarını veren aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan çok kıymetli ailemiz sadece şehitlerimizin değil, artık bizim ailelerimizdir. Bu vatan için fedakarlıkların en büyüğünü sergilemiş ve bu topraklardaki makamların en yücesine şehadet mertebesine yükselmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Her söylediğimde ve söyleyeceğimde beni tir tir titreten bir cümle var, 'Evladımı babasız büyütürüm ama vatansız büyütemem" diye konuştu.

Bu coğrafyanın en zor zaman diliminden geçtiklerini, iki gün önce bir şehit evinde olduğunu belirten Bakan Soylu, "O şehit aileleri sarılıp tek bir cümle söylüyorlar. Bizi büyük bir sorumluluk altında bırakan bir cümle. 'vatan sağolsun.' Bana verilen isteğe göre 13 şehidimizin yakınlarına kıymetli belediyemizin bir daire tahsisi söz konusu. Elbette aziz şehitlerimizin hatırasına hiçbir maddi değerin karşılık gelmesi mümkün değildir. Şehitlerimizin ve sizlerin haklarını ödeyebilmemiz, onların yerine bir şey koyabilmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Tören, şehit yakınlarına tahsis edilen evlerin tapularını teslim edilmesiyle sona erdi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altındağ'da 15 Temmuz ve Güneydoğu Şehitlerinin Ailelerine Ev Verildi - Son Dakika


Advertisement